capture9-9-2017_110550_PMHeb je er een drukke werkdag op zitten? De kunst is om bij thuiskomst deze hectiek achter je te laten. Als in, morgen weer een nieuwe dag! Hierbij dé tips!

Schrijf het van je af

Het schrijven in een dagboek, notitieboekje of blog werkt ontspannend en therapeutisch. Schrijf op wat je het meegemaakt, wat je bijzonder vond, wat anders kon… door op deze manier reflecteren verplaatst je gedachtes van het hoofd naar papier. Op deze manier blijven gedachten niet ronddwalen in je hoofd en dus voelt deze ’leger’ aan.

Muziek

Zet een rustgevend muziekje op en kruip ’s avonds even helemaal weg in een stoel of op de bank. Sluit je ogen en focus je op een rustige ademhaling. Je zal merken fijner te gaan slapen, want op deze manier ontspan je zowel lichamelijk als geestelijk. Je brengt je hoofd in ruststand. 

Opruimen

Voordat je het pand verlaat: werk emails weg, ruim je bureau op en regel kleine takjes die al de hele dag (of een paar dagen) aan je knagen. Dit zorgt voor een opgeruimd gevoel, waardoor je de volgende dag met een leeg hoofd fris aan je werkzaamheden kunt beginnen.

Seks

Sluit de dag af met een bezoekje aan de sportschool of nog beter… seks. Na het vrijen komt het ’slaaphormoon’ vrij. Seks heeft – net als met sporten – je hele lichaam aan het werk gezet en maakt na afloop hormonen aan die je een ontspannen, voldaan en rustgevend gevoel geven. Met een beetje geluk val je als een blok in slaap. 

Warm water

Onder de douche (of in bad) ontspant je lichaam zich automatisch. Je voelt je warm en schoon. Zet eventueel muziek op voor een extra relax gevoel. 

Luchtje scheppen

’s Avonds een frisse neus halen raden we sterk aan. De natuur bereidt zich voor op de nacht en het leven komt langzaam stil te liggen. De lichtjes gaan uit en de gordijnen dicht. Men maakt zich op voor het slapengaan. Maak vlak voor bedtijd een wandeling om tot rust te komen, tot jezelf. Een frisse neus zorgt tevens voor wat lichte beweging en de buitenlucht maakt je moe en ontspannen. Lekker slapen!

Slaapmutsje

Niet voor iedereen is een slaapmutsje weggelegd. Toch zijn er mensen die de dag prettig afsluiten met een klein alcoholisch drankje voor het slapengaan. Echter raden we eerder een glas warme melk of kamillethee aan. Een slaapmutsje doet je beter inslapen, maar maakt dat je na een paar uur alweer wakker bent. 

Me-time

Zeer ontspannen en het bevorderd het leegmaken van je hoofd: me-time! De tijd nemen om jezelf uitgebreid te verzorgen. Denk hierbij aan het schubben van je lichaam, het verzorgen van je nagels of het insmeren van de huid met crèmes. Je raakt zeer ontspannen en sluit de dag met een goed gevoel af.

Advertenties

4 gedachtes over “Drukke werkdag? Zo maak je hoofd leeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s