Featured image

Vandaag ga ik jullie mijn preisoep eens voor stellen.

Featured image

1uien, 2 grote preistengels (met groen),1 aardappel (maar als zo kleintjes zijn 2), 1 eetlepel boter, 1liter water, 1 groentebouillon, 1dl room.

Featured image

Het is belangrijk dat je de prei heel fijn snij, want prei is draderig en grove stukken kun  je niet mooi glad mixen. Je doe dan de fijne prei in een vergiet om nadien heel goed te spoelen.

Featured image

Snijd de uien en de aardappel fijn.

Featured image

Laat de boter niet bruin worden. ( Dit veroorzaakt vetringen op de soep en zo verdwijnt de frisse kleur.)

Featured image

Stoof dan eerst de uien aan tot ze glazig zijn.

Featured image

Dan doe je de prei en de aardappels bij, laat dat heel goed stoven.

Featured image

voeg dan de groentebouillon bij.

Featured image

Je doe dan 1liter water bij.  Laat de soep zo snel mogelijk opkoken. In prei zit namelijk een stof die de groente onmiddellijk laat verzuren als je die niet snel genoeg opkookt. Als je de soep te traag opwarmt, krijgen die bacteriën de kans om zich te vermenigvuldigen en zo een zure soep te creëren.

Featured image

Na een half uurtje haal je de soep af en mix je de soep. Dan breng je ze terug aan de kook.

Featured image

Dan voeg je de room toe om de soep wat smeuïger te maken.

Tip;

Als je voor 2 liter soep wil goed moet je 2uien, 4grote preistengels (met groen), en 2 grote aardappelen. de rest blijf het zelfde.

Mijn gezin is helemaal weg van deze soep, hoppe jullie ook.

Featured image

Advertenties

3 gedachtes over “Preisoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s