Featured image

Vandaag laat ik jullie mijn gerecht zien wat ik vandaag heb gemaakt voor mijn twee mannen. Mijn zoontje kon al niet meer wachten tot het eten tijd was.

Featured image

1prei, 1selderrijstengel, 1wortel, 1ui, 1 kippenbouillon, tijm en laurier. Zorg der voor dat alles goed gespoeld is.

Featured image

Doe de prei, selderij, wortel, ui, tijm en laurier in het water met de kippenbouillon en laat het geheel opkoken.

Featured image

Voeg de soepkip toe en laat het vervolgens pruttelen tot de kip gaar is. Afhankelijk van de kip is dat 90 tot 120 minuten.

Featured image

Rol onder tussen de gehaktballetjes allemaal even grot.

Featured image

Wentel ze in de bloem.

Featured image

Kook ze ongeveer 10minuten in wat kookvocht van de kip. De bloem zorgt voor een korstje waardoor de balletjes niet uiteen zullen vallen.

Featured image

Je haalt dan de balletjes der uit. En je doe het dan in een kommetjes voor strakjes.

Featured image

Als de kip gaar is, haal je ze uit de bouillon. Haal het kippenvlees van de botten.

Featured image

Laat de boter smelten voor je roer.

Featured image

Roer de bloem lang genoeg met de boter om een bloemensmaak te vermijden.

Featured image

Zet je kookpan van het vuur en voeg geleidelijk de melk aan toe.

Featured image

Featured image

En het gezeefde kookvocht van de kip.

Featured image

Pers er naar smaak wat citroensap in.

Featured image

Nu mag op de pan opnieuw op het vuur en voeg je de kip de rauwe champignons en de balletjes. Roer niet te veel meer in de saus, anders valt de kip uiteen in draden.

Featured image

Voeg der als laats fijne geknipte peterselie aan toe.

Featured image

Hoppe lukt het jullie ook voor dat heerlijke vol-au-vent te maken.

Advertenties

5 gedachtes over “Vol-au-vent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s