10 redenen om komkommer te eten.

Featured image

Komkommers zijn de vierde meest geteelde groenten in de wereld. Ze staan bekend als één van de beste voedingsmiddelen voor je gezondheid. Maar wat doet komkommer nu juist? Wij vonden 10 redenen waarom jij komkommer zou moeten eten.

1. Komkommer hydrateert je lichaam. Geen zin of te druk om voldoende water te drinken? Eet dan een komkommer, de groente bestaat voor 90 procent uit water.

2. Komkommer vecht tegen warmte. Het eten van een komkommer is ideaal voor het verlichten van brandend maagzuur. Ook bij zonnebrand helpt het goed: leg de komkommer op je verbrande huid en pijn wordt meteen verlicht.

3. Komkommer voor je dagelijkse hoeveelheid vitaminen. Ze bevatten de meeste vitamines die je lichaam op één dag nodig heeft. Namelijk de vitamines A, B en C, die stimuleren het immuunsysteem, laten je stralen en geven je energie. Wil je nog meer voordelen van een komkommer? Maak er dan een sapje van met spinazie en wortelen. Het drankje bevat zo’n 12 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C.

4. Komkommer bevat huidvriendelijke mineralen. De reden waarom kuuroorden verschillende op komkommer gebaseerde behandelingen aanbieden is dat komkommer rijk is aan kalium, magnesium en silicium.

5. Komkommer helpt de spijsvertering en slankt af. Door het hoge watergehalte en de lage calorie inhoud is komkommer een ideaal voedingsmiddel voor mensen die willen afvallen. De vezels in de komkommer zijn goed voor de spijsvertering. Dagelijks komkommer eten is een natuurlijk hulpmiddel tegen chronische constipatie.

6. Komkommer vitaliseert de ogen. Een gekoeld schijfje komkommer helpt oogwallen verminderen dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van de groente.

7. Komkommer is gunstig voor diabetes, verlaagt cholesterol en regelt de bloeddruk. Komkommersap bevat een hormoon dat nodig is om insuline aan te maken, daarom is de groente gunstig voor diabetespatiënten. De stof sterolen in de komkommer zorgt voor vermindering van cholesterol. Het reguleert ook de bloeddruk door zijn vele vezels, kalium en magnesium. Daarom is het goed voor een behandeling van zowel een hoge als lage bloeddruk.

8. Komkommer verfrist de mond. Het sap van een komkommer verfrist ziek tandvlees, neem een schijfje, druk het met je tong tegen je gehemelte gedurende een halve minuut. De stoffen in het sap bestrijden de bacteriën die de oorzaak zijn van een slechte adem.

9. Komkommer tegen een kater. De vorige avond te veel gedronken en nu last van een kater? Dan had je beter een komkommer gegeten voor het slapen gaan. De groente bevat voldoende vitamine B, suikers en elektrolyten om belangrijke voedingsstoffen aan te vullen en de hevigheid van een kater te verminderen.

10. Komkommer zorgt voor gezonde nieren. Komkommer vermindert het niveau van urinezuur in je lichaam, daarmee houden ze de nieren gezond.

Een gedachte over “10 redenen om komkommer te eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s