9 manieren om je kids te vermaken op de achterbank.

Featured image

Zie je op tegen de lange autorit naar je vakantiebestemming met je kroost achterin? Geen nood! Met deze tips blijven ze de hele rit lief en zoet, zonder iPad of PSP!

Het verrassingskoffertje

Door van te voren een verrassingskoffertje met kleine cadeautjes in te pakken houd je de kleintjes een hele autorit zoet. Niet alleen hebben ze iets om naar uit te kijken. Ook kunnen ze zichzelf na het uitpakken vermaken met de kleinigheidjes. Ideaal!

Speelfolie

Neem een rol aluminiumfolie mee als ‘klei’. Werkt net zo goed als echte klei met als pluspunt dat de auto niet onder de rommel komt te zitten. Frommel een huisdier, kasteel of auto!

Reisfotoboek

Vertrouw je je kleintjes nog geen digitale camera toe? Koop een wegwerpcamera en laat ze de heenreis vastleggen. Een leuke bezigheid voor hen én een leuke herinnering voor jou! Wie weet zitten er wel wat pareltjes tussen voor in het vakantieplakboek.

Persoonlijke voorlees-cd

Geen zin om voor te lezen? Koop een audioboek en ze zijn weer even zoet. Vinden de kleintjes het toch fijner om jouw stem te horen? Neem van te voren zelf een voorleesverhaaltje op. Zo horen ze toch jouw stem en kun jij even lekker je ogen dicht doen.

Stoelzakken

Een grote tas met speelgoed voor in de auto is leuk voor de kids maar voor jou niet altijd even praktisch. Koop stoelzakken voor je kleintjes om chaos in je auto te voorkomen en vul deze met speelgoed. Zo kunnen je kinderen zelf bij hun speelgoed en voorkom je dat jij de hele reis bezig bent met het doorgeven van knuffeltjes en barbiepoppen. Win-winsituatie!

Raamstickers

Naar buiten kijken is leuk voor een minuut of twee, maar daarna zijn je kleintjes daar wellicht ook wel weer klaar mee. Koop daarom raamstickers zodat je kinderen de autoramen kunnen versieren. Zijn ze hier al snel op uitgekeken? Wie weet vinden ze raamstiften dan iets interessanter. De kunstwerkjes die ze maken poets je zo weer weg met babydoekjes. Ziet je man dat op de ramen tekenen toch niet zo zitten? Gebruik lege cd-hoesjes en maak hiervan ‘mini-whiteboards’. Dit zorgt voor net zo veel tekenplezier.

Vertrek ‘s avonds

Als je ‘s avonds vertrekt, pakken je kinderen in ieder geval de nacht mee. Dit scheelt algauw een flink aantal uur aan het vermaken van de kleintjes. Bovendien raken ze zo niet helemaal uit hun slaapritme. Ben je niet in de gelegenheid om s’ nachts te rijden? Zorg dat je een aantal (thee)doeken bij je hebt zodat je de ramen af kunt schermen. Zo wordt de achterbank wat donkerder en kunnen de kindjes altijd slapen wanneer ze moe zijn. Helpt ook goed tegen naar binnen schijnende zon.

Bingo!

Spelletjes zijn leuk, maar qua formaat niet altijd even handig om mee te nemen. Je kunt ook een eigen binnenspel maken. Kwestie van een aantal bingokaarten printen en voorzien van (bijvoorbeeld) buitenlandse landcodes op de nummerplaten. Wie het eerst zijn hele kaart heeft afgevinkt wint! Prima vermaak voor het kroost maar ook heel praktisch wat betreft ruimte in de auto.

Ik zie, ik zie…

Is het qua snelheid lastig om ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ met je kleintjes te spelen? Geef een kleine twist aan het spel en speel: ‘wie ziet de eerste..’. Wie ziet de eerste vrachtwagen? Auto uit Italië? Wielrenner? Paard in de wei?

Advertenties

2 thoughts on “9 manieren om je kids te vermaken op de achterbank.

  1. ik denk niet dat ik ooit nog een reis naar het Zuiden ga maken met de wagen. Daar hebben we eerlijk gezegd een beetje de buik van vol.
    Met het vliegtuig gaat het zoveel sneller en comfortabeler…
    Maar die tips kunnen wel helpen bij een dagtripje ook… 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s