Wie erft jouw Facebook-account?

Featured image

Iedereen heeft wel onder ons een facebook pagina. Vinden we allemaal leuk om alles te kunnen delen met elkaar. Waar je oude vrienden of klas genoten terug vinden. Gewoon weg is facebook super.

Vandaag lees ik dan ook een artikel over, wie erft jouw facebook- account.

Je kon al aangeven dat Facebook jouw account moest wissen als je er niet meer was. Maar vanaf nu kun je ook iemand aanwijzen die jouw Facebook-pagina beheert ná je dood.

Het is best gek als je 3 maanden na iemands dood ineens zijn/haar gezicht voorbij ziet komen op Facebook. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als die persoon ooit iets heeft geliked (denk aan een merk zonnebrillen of boeken) wat vervolgens gesponsord en wel in je tijdslijn verschijnt met als bijschrift: Pietje Puk en nog 10 vrienden vinden Ray-Ban leuk. Een pijnlijk voorbeeld van hoe marketing op Facebook werkt.

Grappenmakers

De vraag die meteen opkomt: waarom haalt Facebook die spook-accounts niet weg? Omdat Facebook niet beter weet dan dat Pietje Puk nog leeft. En omdat Facebook wel de uitgever is van je account en alles wat erop staat, maar niet de rechten heeft om het zomaar te weg te halen. En als iedereen het bedrijf erom zou kunnen verzoeken, hoe voorkomt Facebook dan dat grappenmakers massaal aanvragen doen om andermans pagina te deleten? In dat geval zou er een complete afdeling moeten komen die zulke aanvragen kan controleren.

Virtuele visite

Sinds vandaag is daar een oplossing op gevonden. Vanaf nu kun je namelijk iemand aanwijzen die jouw account mag beheren na je dood. Wil je dat jouw account in de lucht blijft zodat andere mensen (virtueel) nog eens bij je langs kunnen wippen? Of wil je juist dat jouw pagina wordt verwijderd om verwarring te voorkomen? Wijs een voogd aan en zulke zorgen zijn verleden tijd. Voortaan kan jouw voogd berichten plaatsen, je foto aanpassen, postuum vrienden accepteren en je complete Facebook-archief downloaden (mits je daar toestemming voor geeft). Dat had Facebook al veel eerder moeten doen!

Wil je je instellingen meteen aanpassen? Hier lees je hoe het werkt!

7 gedachten over “Wie erft jouw Facebook-account?

  1. Ik vind het 10x niks… dat ze je account wissen na je overlijden JA maar de mogelijkheid tot berichten plaatsen foto’s aan kunnen passen etc bevalt mij voor geen meter… toen ik dit al heel lang geleden voor het eerste las had ik echt zoiets no way!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s