6 x mooie nagels

Featured image

Je houdt wel van een kleurtje op je nagels, maar vindt het zonde dat die lak zo snel chipt? Dan heb je maar liefst zes andere opties om lang(er) van je mooie nagelste genieten!

Nagellak met gel-coat

Wil je dat je gewone nagellak langer mooi blijft, dan kan je een speciale gel-coat als finish over je nagellak gebruiken. Die hoeft niet te uit te harden onder een lamp, maar zorgt er wel voor dat je nagellak een paar dagen langer meegaat zonder te chippen. Zo’n speciale coat-gel vind je onder meer bij Dior (in de parfumerie) en bij Sally Hansen (Kruidvat).

Nail-stickers

In de supermarkt en bij de drogist vind je nailstickers (bijvoorbeeld van L’Oréal Paris, Color Riche Le Nail Art) die je over je nagel plakt, over de nagelrand vouwt en kan bijvijlen voor een perfecte pasvorm. Dat gaat sneller dan gewoon lakken en je kan deze flexibele kunstnagels zonder nagellakremover van je nagels verwijderen, dat is dus sneller en minder agressief voor je nagels. Ze houden maximum vijf dagen.

Gellak

Gellak is een gemakkelijke en snelle manier om lang van je nagellak te genieten. Deze ‘permanente’ nagellak heeft heel wat voordelen in vergelijking met gewone nagellak. Hij blijft niet alleen langer zitten zonder te chippen (minimum 2 weken op je vingers en drie weken op je tenen), maar is na het drogen onder de uv- of led-licht ook onmiddellijk hard en dus niet meer kwetsbaar. Gellak is ook een aanrader als je een dunne nagelplaat hebt: door de harde structuur wordt je natuurlijke nagel ondersteund. In vergelijking met gel- of acrylnagels is gellak ook relatief goedkoper. Ondertussen vind je ook verschillende merken die setjes voor thuis verkopen, drooglamp incluis.

Gelnagels

Gelnagels zijn flexibeler dan acrylnagels, maar toch wel sterk. Eerst wordt de gel aangebracht op je nagel, daarna moet die onder een uv-lamp of onder led-licht uitharden. Bij uv-licht duurt dat wat langer. Nog een nadeel: uv-gelnagels kunnen alleen door te vijlen weggehaald worden en dat maakt je natuurlijke nagel ruwer. Bij led-gelnagels kan dat eenvoudiger met een vloeistof.

Acrylnagels

Acrylnagels zijn de sterkste (kunst)nagels van allemaal, ze  worden gemaakt met een mix van acrylpoeder en acrylliquid en dan op je nagel geplaatst. Daar is wel wat ervaring voor nodig, je laat dat dus best doen door een professional. Acryl droogt snel uit en hoeft dus niet uit te harden onder een lamp. Acrylnagels laten verwijderen kan vrij eenvoudig met een speciale vloeistof, zodat er weinig risico is dat je natuurlijke nagels beschadigd raken.

Plaknagels

In de parfumerie en bij de drogist vind je (bijvoorbeeld van Elegant Touch) kunstnagels die je met een stickertje of met nagellijm op je nagels bevestigt. Ze hebben geen droogtijd nodig en zijn een supersnelle oplossing als je weinig tijd hebt, maar uiteraard blijven ze niet zo lang zitten als gel- of acrylnagels. Bij sommige merken kan je deze nagels ook nog bijvijlen tot de gewenste vorm of lengte.

Advertenties

2 thoughts on “6 x mooie nagels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s