7 tips om je nagellak sneller te laten droge.

Featured image

Het is niet makkelijk een vrouw te zijn. Maar in de lijst van female frustrations – van een ladder in die nieuwe panty tot lippenstift op je tanden – is er één ergernis die ver boven de rest uitsteekt: de tergend traag drogende nagellak. Zo doe je er iets aan.

1. Stop je nagels in ijswater of hou ze onder koud water.

Koude doet nagellak sneller drogen, dus een paar minuutjes in een kommetje ijswater helpen je een heel eind verder. Opgepast als je voor de kraan kiest: als je nagellak nog heel nat is, kan je ‘m verpesten door de sterkte van de stroom. Even aan de lucht laten drogen en de kraan niet te hard zetten, is de boodschap.

Featured image2.  Stop je handen even in de vriezer.

Hetzelfde principe als het ijswater, maar nog iets sneller. En uiteraard ook iets onaangenamer. Een oplossing voor wanneer de nood heel hoog is, dus.

3. Gebruik een sneldrogende topcoat.

Yup, er bestaan topcoats die er niet alleen voor zorgen dat je nagellak langer mooi blijft, maar die hem ook sneller laten drogen. Na het aanbrengen van de twee laagjes lak, wacht je twee  minuutjes om de doorzichtige topcoat aan te brengen. Als alles goed gaat, is je nagel na één schamel minuutje helemaal droog. Klinkt he-mels.

Featured imageEssence Quick Dry topcoat

4. Spuit bakspray (op plantaardige basis!) op je nagels.

We weten al langer dat keukenproducten handig kunnen zijn in je beautycase – remember  kokosolie en baking soda ? – maar het klinkt nog steeds vreemd. Pas op: opteer voor bakspray op basis van natuurlijke oliën, niet op boter! Spray het op je nagels en je zal zien dat ze sneller drogen. We gaan zelfs niet proberen het te snappen, maar uittesten zullen we zeker.

Featured imageBakspray Dr. Oetker

5. Gebruik je haardroger of airco.

Waarom zelf doen wat een elektrisch apparaat sneller kan? Zet je haardroger of airconditioning op de koudste stand en laat de techniek het blaaswerk voor jou doen. Easy peasy.

6. Investeer in een nageldroger.

Voor nagellak addicts die dagelijks in de lak vliegen, is een nageldroger de investering meer dan waard. Je hebt drogers in alle prijsklassen, maar dit betaalbare, roze exemplaar vinden wij érg cute. Is je kerstlijstje al gemaakt?

Featured image

Nageldroger Promed

7. Gebruik geen oude, stroperige nagellak.

Nagellak die al een tijdje open is, wordt dik en stroperig. Dat komt het drogen allesbehalve ten goede. Heb je weinig tijd, neem dan een van je nieuwere potjes en leg geen te dikke lagen.

Advertenties

2 thoughts on “7 tips om je nagellak sneller te laten droge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s