Ragu alla bolognese.

Vandaag stel ik jullie mijn Ragu alla bolognese voor. Mijn gezin is der helemaal verzot op.

Wat heb je nodig:

*500gr gemengd varkens en rundgehakt, 1 wortel, 2stengels selder, 2uien, 50gr tomatenconcentraat, 4dl tomatenpassata, 5dl rode wijn, boni selection olijfolie, paar laurierblaadjes, 200gr Parmezaanse kaas in blok, 500gr verse tagliatelle.

hoe maak je het:

Schil de wortel en snij in kleine stukjes. reinig de selderstengengels en snij in fijne stukjes. Pel de uien en snipper fijn.

Verhit de olijfolie in een pot met dikke bodem. Voeg de uisnippers, wortel en selderstukjes toe en laat gedurende 5 a 6 minuten fruiten.

Voeg het gehakt toe en roer los. Bak het gehakt aan alle klanten rul.

Giet de wijn erbij en laat een paar minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.

Roer tomatenpassata en concentraat erdoor. Voeg de laurierblaadjes toe. Laat het geheel gedurende 2uur op een zacht vuur pruttelen.

Kook net voor de saus klaar is de tagliatelle al dente. Kijk voor de extra kooktijd op de verpaking. Giet de pasta af en meng de pasta onder de saus. Laat nog 1 minuut doorwarmen. Kruid met peper en zout. verdeel de tagliatelle over de borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.

serveer onmiddellijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s