Hij komt die lieve goede sint.

Naar goede gewoonte zal Sinterklaas ook dit jaar een zak vol snoepgoed achterlaten bij de schouw. We kunnen hem hartelijk welkom heten met origineel lekkers van bij ons.

Zwarte pieten
Wat heb je nodig:

* 1 witte cupcake chocoladestift, 1 pak mellowcakes (2×8 stuks), 1 pak zachte cakejes met kersen (150g – 12 stuks), 1 melkchocolade cupcake stift, 12pluimpjes, 12 papieren cupcakevormpjes.

Hoe maak je het:

Teken met de melkchocoladestift een toefje op de mellowcake. Kleef het kerstcakje erop om het hoedje te maken. Teken met de witte chocoladestift een gezichtje op de mellowcake. Prik een pluimpje op de hoeden. Leg de mellowcake op het cupcakepapier.

Speculaars
Wat heb je nodig:

*500g cassonade, 500g bloem, 200g boter (op kamertemperatuur), 1ei, 1tl vierkruidenmengeling, 1tl bicarbonaat of bakpoeder, 1tl zout.

Hoe maak je het:

Doe alle ingrediënten in de keukenrobot en meng tot een bolletje, of kneed met de hand tot een stevige massa en maak een bolletje. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat een nachtje rusten in de koelkast.

Strooi wat bloem over je werkblad. Rol het deeg uit tot een dikke van ongeveer 3mm. Snij koekjes uit met een uitsteekvorm.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 15 tot 20 min in een voorverwarmde oven van 180°c. Laat afkoelen en serveer.

Cheesecake met mandarijnen
Wat heb je nodig:

*200g speculaas, 100g boter, 500g volle plattekaas, 100g suiker, 200 ml room, 6gelatineblaadjes, het sap van 1 citroen, 1 bokaal mandarijntjes.

Hoe maak je het:

Mix de koekjes en meng zo met de gesmolten boter. Beboter een taartvorm en spreid het koekjesmengsel op de bodem uit. Druk goed aan en zet 30 min in de koelkast.

Meng de plattekaas met de suiker tot een glad geheel. Voeg de room toe en meng opnieuw. Hou aan de kant. Week de gelatine in lauw water en laat uitlekken. Verhit het citroensap en laat de gelatine erin smelten.

Meng het citroensap met de gelatine onder de plattekaas. Stort het mengsel in de bakvorm. Strijk het oppervlak glad en laat 2u opstijven in de koelkast. Werk af met de mandarijntjes en versier met een slinger met mijters en vlaggetjes.

Sinterklaas brusehetta
Wat heb je nodig:

*Tomaat, 100g melbatoastjes, 2 hardgekookte eitjes (in schijfjes), 1 blik minmozzallabolletjes, ketchup, mayonaise.

Hoe maak je het:

Snij de tomaat in 8 en verwijder de zaadje. Beleg de toastjes met een schijfje ei, een bolletje mozzarella en een stukje tomaat. Teken een gezichtje met de ketchup en een mijter met de mayonaise.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s