Twijfel je al een tijdje over het nemen van een huisdier? Of weet je nog niet welk dier geschikt is? Een paar voordelen van het nemen van een huisdier op een rij.

Gezellig, een huisdier

Een huisdier zorgt vaak voor gezelligheid in huis. Of je nu een goudvis hebt of een hond, veel mensen zien een huisdier als extra familielid of een vriendje. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van de huisdierenbezitters praat tegen zijn of haar beestje. Huisdieren geven je liefde en een gevoel van acceptatie.

Gezond?

Daarnaast zorgen ze voor ontspanning. Dieren kunnen een gevoel van stress verminderen en ons tot rust laten komen. Ze verlagen hierdoor de kans op een hartaanval en ook ons immuunsysteem wordt erdoor verbeterd. Ook kunnen onze favoriete beestjes heel goed troost bieden. Veel mensen geven aan zich beter te voelen na wat aandacht van hun huisdier. Dat je actiever wordt met een hond (je moet hem immers uitlaten), weten we allemaal. Maar een kwartiertje knuffelen met je kat of konijn kan ook een verschil maken.

Kinderen en dieren

Een of meerdere beestjes in huis kan heel goed helpen bij de ontwikkeling van je kind. Een huisdier kan kinderen namelijk een vorm van verantwoordelijkheid leren.

Geen kat of hond

Ben je allergisch? Of wil je een ander huisdier dan kat, hond of konijn? Er zijn heel veel andere dieren die je een warm thuis kunt geven. Wat dacht je van een vogel, zoals een papegaai of parkiet, een goudvis, een cavia of een hamster? Een fret, leguaan of verschillende soorten muizen kunnen ook als huisdier worden gehouden.

 

Advertenties

12 gedachtes over “Waarom een huisdier goed voor je is.

 1. Ik ben het hier helemaal mee eens. Sinds 3 maanden heb ik 2 katten in huis en ik voel me serieus een stuk beter. Ik heb veel meer innerlijke rust en als ik me rot voel komen ze lekker bij me zitten, mensen vinden het vaak onzin als ik zeg dat mijn katten mij aanvoelen, maar ik sta hier echt volledig achter!

  Liked by 1 persoon

 2. Zelf heb ik een hond en twee katten en ik ben echt gek op die beesten. Vooral met mijn hondje heb ik een heel sterke band. Hij is de jongste niet meer (de katten zijn trouwens nog ouder) dus ik denk wel steeds vaker aan het moment dat mijn beestjes er niet meer zullen zijn, dat zal moeilijk zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik zou muizen toch niet echt aanraden als huisdier, tenzij je er éch iets mee hebt. Muizen zijn vrij fragile, snel en heel bewerkelijk wat schoonmaken betreft (ze zijn niet zindelijk en laten alles lopen). Daarbij moet je 100% zeker weten dat je twee vrouwtjes hebt en dat ze geen van beiden toevallig zwanger zijn.
  Een muis heeft namelijk een draagtijd van 3 weken. Dan zijn die muisjes ook weer met 6-7 weken geslachtsrijp en dan heb je dus 3 weken later weer een nestje van 3-8 pinkies. Voor je het weet heb je 30 muizen 🙂
  Een huisdier is meer dan ‘gezellig’ en ‘goed voor je’. Je moet er wel voor kunnen zorgen, wat tijd en geld kost.En moeite. Je kunt het wel willen, maar je moet het maar kunnen.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik ben eigenlijk opgegroeid met altijd honden in huis, maar nu ik samenwoon met mijn vriend hebben we geen huisdieren. Zelf zou ik wel heel graag een kat willen, dat lijkt mij ook gezellig voor als hij aan het werk is en ik wel thuis ben; ik vind het namelijk niet zo fijn om alleen thuis te zijn en met een huisdier ben je toch niet helemaal alleen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s