Boeken die je niet mag missen deze maand.

Vandaag stel ik je 3 boeken voor die je zeker niet mag missen deze maand.

Samenvatting:

Zestienjarige nerd Aysel is geobsedeerd door het plannen van haar eigen dood. Met klasgenoten die continu over haar roddelen, een moeder die haar nauwelijks kan aankijken, en een vader die met een gewelddadig misdrijf hun dorp opschrikt, ziet Aysel redenen genoeg om haar leven te beëindigen. Maar ze weet niet zeker of ze het alleen durft. Als ze op een website het forum Zelfmoordpartners ontdekt, denkt ze de oplossing te hebben gevonden. Ze vindt er Roman, een jongen die achtervolgd wordt door een familietragedie. Hoewel Aysel en Roman niets met elkaar gemeen hebben, beginnen ze deel uit te maken van elkaars leven. Naarmate hun plan voor zelfmoord vorm krijgt, begint Aysel zich af te vragen of ze er wel mee door wil gaan. Ze zal uiteindelijk moeten kiezen: een einde aan haar leven maken of Roman ervan proberen te overtuigen om samen door te leven. ‘Eerlijk en hartgrondig… iedere tiener die zich ooit een buitenstaander heeft gevoeld zal zich kunnen vereenzelvigen met de personages Aysel en Roman.’ – Kirkus Reviews ‘Dit boek bespreekt serieuze onderwerpen op een intelligente en grappige manier. Erg zorgvuldig gepresenteerd.’

Auteur:

Jasmine Warga

Samenvatting

Jason Dorsey is populair, knap en speelt football. Becca de Rosa stottert, is verlegen, en is een echte studiebol. Hun eerste date begint een beetje ongemakkelijk: Jason had eigenlijk Becca’s beste vriendin Nell gevraagd, maar die moest toen eindelijk toegeven dat ze verliefd was op Kyle, de beste vriend van Jason. Nell raadde Jason daarna aan om Becca te vragen. Ondanks dat vreemde begin blijkt die eerste date het begin van een groot liefdesverhaal. Becca en Jason passen geweldig bij elkaar en worden verliefd. Veel heftige gebeurtenissen in hun omgeving testen echter hun relatie. Is hun liefde sterk genoeg om al dit verdriet te overleven?

Auteur:

Jasinda Wilder

    Samenvatting:

Ben je dol spannende young adult boeken? Dan is ‘Kater’ van Margje Woodrow het boek voor jou. Het hockeyfeest van Chloë loopt enorm uit de hand, met alle gevolgen van dien… Hoe kon dit feest zo uit de hand lopen? Wanneer haar oppasfamilie op vakantie gaat, mag de 16-jarige Teddy twee weken op hun huis passen. Haar hockeyvriendin Chloë haalt haar over om een groot feest te geven. De dag erna heeft iedereen een flinke kater – van de drank, maar ook van de ravage die ze hebben aangericht. Dan volgt het vreselijke bericht dat Chloë levenloos is aangetroffen. Wie had het op Chloë voorzien, en waarom? Langzaam wordt duidelijk dat de hockeyvrienden niemand kunnen vertrouwen – zelfs elkaar niet. Margje Woodrow Margje Woodrow is auteur van spannende young adult thrillers. Eerder verschenen van haar hand ‘Examendeal’ en ‘Geraakt’, die allebei werden genomineerd voor de Hebban Crimezone Beste YA Thriller Award.

Auteur:

Margje Woodrow

11 gedachten over “Boeken die je niet mag missen deze maand.

Plaats een reactie