Zo maak je speelgoed schoon!

 

Speelgoed moet af en toe schoon worden gemaakt. Hoe doe je dat? Tips voor het schoonmaken van knuffels, poppen, houten speelgoed en lego.

Knuffels

Zachte knuffels kunnen prima in de wasmachine. Check vooraf wel even het wasvoorschrift. Niet aanwezig? Was de knuffel dan met een beetje wasmiddel in een kussensloop op ongeveer 30 graden zonder te centrifugeren. Droog de knuffel gewoon in de buitenlucht.

Lego

Ook lego kan prima mee in de wasmachine. Gooi alle legosteentjes en -poppetjes in een waszak of sloopzak en draai de knop op 40 graden. Gebruik een neutraal wasproduct, geen wasverzachter. Centrifugeren is niet nodig. Lego met de hand wassen kan ook. Doe alle steentjes in een emmer met water, scheutje Dettol en laat een uurtje weken. Spoel de blokjes daarna af. Drogen doe je buiten op een kleedje in de buitenlucht.

Houten speelgoed

Kinderen sabbelen vaak op houten speelgoed. Helaas kun je dit niet schoonmaken met de wasmachine of vaatwasser. Wat dan wel? Gewoon met een vochtige doek en beetje zeep. Maak daarna het speelgoed goed droog.

Poppen

Een pop in de wasmachine gooien is funest. Was de pop eigenlijk net zoals je een baby wast. Het lijfje met een beetje babyzeep en het haar met babyshampoo. De kleding van de pop was je met de hand in een sopje. Gebruik hiervoor nooit de wasmachine, want de kans op krimpen is groot.

Advertenties

6 thoughts on “Zo maak je speelgoed schoon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s