6 Tips om je sporttas fris te houden

Wanneer was de laatste keer dat je jouw sporttas hebt gewassen? Ik geven eerlijk toe: het gebeurt waarschijnlijk niet zo vaak als dat zou moeten. Daarom een paar handige tips om je sporttas langer fris te houden tussen de wasbeurten in.

Theezakjes

Gooi na het sporten een paar theezakjes in je sporttas en gelijk ook eentje in elke sportschoen. Laat het een nachtje liggen en haal de volgende de zakjes er weer uit. Dit zorgt ervoor dat vieze zweetluchtjes worden opgenomen.

Witte azijn

Na het sporten en zweten kan er een gek luchtje achterblijven in je sporttas, evenals kleding. Voeg een half kopje witte azijn toe aan het wasprogramma om je kleding en sporttas echt goed schoon te krijgen.

Desinfecterende doekjes

Haal tussen de wasbeurten door zo nu en dan een desinfecterend doekje door je sporttas. Wrijf hiermee zowel over de binnen- als buitenkant om eventuele bacteriën of ziektekiemen die slechte geurtjes veroorzaken te doden.

Etherische oliën

Vul een spuitfles met water en een paar druppels etherische olie – bijvoorbeeld tea tree of lavendel – en spray je sporttas tussen wasbeurten door een beetje vochtig met deze mist.

Frisse lucht

Laat je sporttas luchten in de frisse buitenlucht. Laat je sportkleren niet te lang achter in je tas na een workout, net als je schoenen. Het allerbeste is om de boel meteen lekker te luchten en te wassen.

9 gedachten over “6 Tips om je sporttas fris te houden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s