Ik heb in December deze Dvd’s gekregen van mijn man voor mijn kerstcadeau. Nu zaterdag heb ik de Dvd’s allemaal bekeken. Wat leuk om terug te zien. En ook was het al een tijdje geleden het blijft toch spannend en romantisch vind ik.

Er Zitten der 5 Dvd’s in en op de laatste Dvd zit der ook nog Bonus materiaal. Dat natuurlijk idieel is om meer over de serie te weten te komen.

Het verhaal

Als het schooljaar begint, zijn Elena en haar beste vriendinnen Bonnie en Caroline, gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore. Stefan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Niet wetende dat Stefan een vampier is.

In een korte tijd worden er in en rondom Mystic Falls verschillende mensen dood aangetroffen, die worden toegeschreven aan een aanval van een wild beest. Iedereen gelooft dit, behalve Stefan. Zijn vermoeden wordt bevestigd nadat hij thuiskomt en zijn oudere broer Damon aantreft, die hij al jaren niet meer heeft gezien. Ze hebben een hekel aan elkaar, en Stefan heeft het, vooral in het begin, druk met Damons gemanipuleer en moorddadige buien. Hij probeert te voorkomen dat zijn broer de bewoners van Mystic Falls kwaad doet, maar slaagt hier niet altijd in. Damon gebruikt onder anderen Caroline als “bloedbank”, door met haar te flirten, bloed te drinken en daarna haar het bloeddrinken weer te doen vergeten.

Na een poosje komt Elena erachter dat Stefan en Damon vampiers zijn. Stefan en Elena krijgen een relatie, maar ondertussen blijven de moorden doorgaan. Er duiken meer vampiers op in de omgeving en ook de legendes over heksen en weerwolven blijken waarheid te bevatten. Later in het verhaal blijkt dat Elena geadopteerd is. Dit brengt een hoop onrust en vragen. Ze probeert te ontdekken wie haar echte ouders zijn en waarom ze geadopteerd is. Het blijkt dat John Gilbert, waarvan ze dacht dat hij eigenlijk haar oom is, haar vader is en Isobel Flemming, die in een vampier veranderd is door Damon, haar moeder. Hier komt ze, op het einde van seizoen 1, achter.

Intussen lijkt Damon toch menselijke trekjes te hebben en raken hij en Elena bevriend. Het blijkt dat Elena precies lijkt op de vampier Katherine , de vroegere geliefde van zowel Stefan als Damon. Deze kwaadaardige vrouw was de belangrijkste reden van de strijd tussen de broers. Elena is een heel ander type dan Katherine. Terwijl Elena steeds meer ontdekt over het verleden van de broers, geeft Damon blijk van zijn gevoelens voor Elena.

Advertenties

Een gedachte over “The Vampire Diaries seizoen 1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s