Hoe vaak was jij je kussen?

En dan hebben we het niet over de kussensloop, maar over het kussen van dons of synthetisch materiaal waar je ’s nachts op slaapt. Hoe vaak moet je een kussen wassen? Het antwoord: was ze eens in de twee maanden.

Schimmels

De binnenkant van je hoofdkussen is namelijk als een spons. Hij neemt zweet op en vormt zo de perfecte broedplaats voor mijten en bacteriën. Onderzoekers hebben ontdekt dat tot een derde van het gewicht van je hoofdkussen kan bestaan uit dode huidcellen, huisstofmijt en andere beestjes. En om het nog een beetje viezer te maken: wist je dat het gemiddelde ongewassen kussen maar liefst 16 verschillende soorten schimmels bevat?

Kussen wassen

De meeste kussens gemaakt van dons of synthetische materialen zijn wasbaar in de wasmachine. Aangeraden wordt om je slaapkussen eens in de twee maanden te wassen op zestig graden. Gebruik daarbij vloeibaar wasmiddel en spoel het kussen twee keer uit. Stop het kussen vervolgens in de droger met twee tennisballen erbij (in de trommel) om ervoor te zorgen dat het vocht weer uit het kussen verdwijnt.

Advertenties

5 thoughts on “Hoe vaak was jij je kussen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s