Als je het goed doet, lig je er iedere nacht 8 uur lang op. Maar hoewel we ons beddengoed regelmatig in de wasmachine gooien, doen we eigenlijk niets met ons matras. Moet dat eigenlijk? En, hoe doe je dat dan?

Lekker makkelijk 

Ter zake dan maar. Moet dat, je matras reinigen? “Als je een goede molton hebt, is dat helemaal niet nodig. “Het lichaamsvocht wordt in de molton opgevangen en wanneer je iedere dag je dekens openlegt en het raam een uurtje open laat staan, is er niets aan de hand.” Voor de hevige zweters heeft ik nog een tip. “Bij winkels als IKEA kun je ook moltons kopen met een plastic onderlaag. Het ademt wat minder, maar zo trekt het zweet niet in je matras. Ook ideaal met kinderen die af en toe in bed plassen.” En je molton wassen? Dat doe je eens in de maand op 60 graden. Op die temperatuur is alle huisstofmijt weer verdreven.

Strooien maar

Gelukkig is er hoop wanneer je voor het lezen van dit artikel nog nooit van een molton gehoord had. Met een flinke zak soda verwijder je namelijk een hoop viezigheid uit je matras.  “Strooi de soda over het matras en laat het een paar uurtjes liggen. Het zout neemt het vocht in het matras op en werkt desinfecterend. Daarna zuig je het gemakkelijk op met de stofzuiger.” Handig: ditzelfde trucje werkt ook bij schoenen die naar zweet ruiken.

Koffievlek

Geen vocht en huisstofmijt meer: check. Maar een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Dus wat te doen wanneer je een kop koffie of glaasje jus over je matras laat vallen?  “Dep eerst voorzichtig met een paar vochtige handdoeken. Is de vlek dan nog niet weg? Maak dan een sopje met een wolwasmiddel en dep daarmee nogmaals op de vlek.” Wanneer de vlek al is opgedroogd, is het raadzaam om even langs de drogist te gaan voor een flesje reiniger voor bekleding en tapijt.

 

 

Advertenties

8 gedachtes over “Hoe vaak moet je je matras reinigen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s