Divergent 2 Opstand.

Vandaag stel ik de 2 de boek voor van Divergent 2 voor. Ik zelf vind het een geweldige boek.

Het boek start waar het vorige boek is geëindigd, in de trein. Tris, Four, Caleb, Marcus, Peter en nog andere mensen van Zelfverloochening die niet zijn omgekomen gaan met de trein naar Vriendschap waar zij hopen te verblijven en kunnen overleggen. Ze willen ook met Vriendschap samenwerken. Ze worden door de leidster van Vriendschap verwelkomt, Johanna. Een paar dagen later komen Eruditie en de soldaten van Onverschrokkenheid die aan de kant van Eruditie staan Vriendschap binnenvallen. Ze zoeken de mensen van Onverschrokkenheid en Zelfverloochening, waaronder dus de mensen die in de trein hierheen zijn gekomen. Iemand de tattoo van Four op (alleen mensen van Onverschrokkenheid hebben tattoos) en komt er een vuurgevecht. Tris, Four, Caleb en Susan ontsnappen door op een trein naar het centrum te springen. Daarin zitten gewapende factielozen. Ze worden goed ontvangen en meegenomen naar het centrum van de factielozen.

Tris en Four gaan de volgende dag weg naar Oprechtheid, de rest volgt later. Daar krijgen Tris en Four een waarheidsserum toegediend. Tris geeft daarbij toe dat ze Will heeft vermoord, het vriendje van Christina. Daarna werd het hoofdkwartier van Oprechtheid aangevallen door de Onverschrokken soldaten die bij Eruditie horen. Ze schieten niet met kogels maar met pijlen de serums afgeven aan het bloed waardoor je een hevige pijn voelt. Natuurlijk is het weer zo dat de serums geen invloed hebben op afwijkende mensen. Tris en Uriah zijn afwijkend, ze willen de rest waarschuwen voordat zij ook geraakt worden met het serum. Dan komt Eric tevoorschijn en probeert Tris, Uriah en Shauna te verwonden. Hij raakt Shauna met het serum, zij is niet afwijkend. Tris en Uriah verslaan Eric en hij ligt bloedend op de grond. Daarna komen de Onverschrokkenen van het verzet binnenstormen en brengen iedereen in veiligheid. De leider van Oprechtheid is Jack. Hij organiseert een vergadering tussen Eruditie en Oprechtheid. Eruditie stuurt een belangrijk iemand van de Onverschrokkenen die bij Eruditie horen, Max. Tris, Four, Lynn en Shauna wonen stiekem die vergadering bij. Dan schiet Shauna Max dood, en ze moeten vluchten. Terwijl ze wegrennen wordt Shauna door het serum geraakt en valt op de grond. Eenmaal terug is er een geheime vergadering gehouden waarbij Four, Tori en een andere Onverschrokkene genaamd Harrison zijn gekozen om leiders te zijn van het verzet.

Eric, de leider van de Onverschrokkenen die zich bij Eruditie hebben aangesloten, wordt terecht gesteld. Four mag hem doodschieten en doet dat ook zonder pardon. Die nacht wordt Tris wakker. Het serum veroorzaakt niet alleen hevige pijn, maar zorgt er ook voor dat Jeanine de mensen die geraakt zijn door het serum kan besturen vanaf grote afstand. Als ze geen twee afwijkende mensen afstaan aan Eruditie, springen er elke avond drie mensen van het gebouw af onder invloed van het serum. Twee mensen kunnen worden gered, maar één iemand springt van het gebouw af. De volgende avond spreekt Tris met Christina. Ze vergeeft Tris dat ze Will heeft doodgeschoten. Die avond besluit Tris om zichzelf aan te geven bij Eruditie. Ze gaat naar het hoofdkwartier van Eruditie en wordt opgepakt. Jeanine mag testen op haar uitvoeren zolang ze vertelt wat ze bij haar gaat doen. Dan ziet ze ook Peter en haar broer Caleb, die nu aan de kant van Jeanine staan. Ze ziet ook Four in een andere kamer liggen. Hij wilde Tris redden maar is opgepakt. Doormiddel van een serum probeer Jeanine Tris pijn te doen zodat Four de geheime locaties van de factielozen vertelt, alleen het serum heeft geen invloed op afwijkenden. De dag daarna wordt Tris geëxecuteerd. Peter, die Tris zou gaan executeren, bevrijd Tris en Four. Ze vluchten weg uit Eruditie terug naar Oprechtheid. Daar zijn ook Erudiete opstandelingen zoals Cara. Zij is de zus van Will.

Tris, Four en de anderen verkleden zich als Erudieten en gaan naar hun hoofdkwartier. Tris en een paar anderen bestormen het hoofdkwartier en gaan naar de computerzaal. Dan realiseren ze zich dat alle informatie niet op deze computers staan. Tris, Marcus en Christina gaan verder naar boven op weg naar de kamer van Jeanine. Daar komen ze soldaten tegen waarbij Christina gewond raakt. Tris en Marcus gaan verder. Ze komen in een simulatie die ze moeten voltooien. Dan komen ze bij de kamer van Jeanine waar Tori ook is. Jeanine weet geheime informatie dus wil Tris haar laten leven, maar Tori slaat haar dood. De volgende dag is er een vergadering in het hoofdkwartier van Oprechtheid. Evelyn spreekt alle mensen toe. De factielozen gaan de stad regeren en het factiesysteem wordt afgeschaft. De Onverschrokkenen protesteren, maar ze hebben geen wapens meer en kunnen niks beginnen.

Dan komen Four en Caleb, die een filmpje hebben gevonden. De film wordt afgespeeld op het grote scherm. In dat filmpje wordt door Edith Prior gezegd dat de wereldbevolking corrupt is. Dat kan alleen gezuiverd worden door het toekomstige Chicago project in deze stad. Vriendschap moet de grenzen van de stad opendoen en de bevolking moet meedoen in de wereld. Als het filmpje is afgelopen ontstaat er een grote wanorde.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s