Hoe heb jij je koelkast ingericht? Groente keurig in de onderste lades, sauzen op de middelste en bovenste planken en sappen in de deur? Hierbij de logica achter de beste koelkast-indeling!

Koelkast-indeling

Waarom is het zo belangrijk om je koelkast zo effectief mogelijk in te richten? Allereerst omdat de temperatuur in de koelkast verschilt van plank tot plank. Er zijn ook koelkasten op de markt met verschillende temperatuurzones, maar heb je een normale koelkast, dan is het handig om de volgende regels in het achterhoofd te houden.

Groentelade

De groentelade, de naam geeft het al aan, is bedoeld voor groente. Ook fruit en kruiden kun je kwijt in deze lade, net als voorverpakte aardappelen.

Onderste plank

De onderste plank is het koudste gedeelte van de koelkast. Bewaar hier daarom vlees, vis en gevogelte. Ook maaltijden die je over hebt, kun je hier goed bewaren.

Middelste en bovenste plank

De planken in het midden en van de koelkast zijn perfect voor vleeswaren, broodbeleg en zuivelproducten. Kaas en boter horen eerder thuis op de bovenste plank. Taart en gebak bewaar je op de middelste planken, net als geopende blikken en potten. Sauzen, zoals ketchup en mayonaise, zijn bestemd voor de bovenste plank.

Deur van de koelkast

In de deur van de koelkast kun je de kleinere producten kwijt. Denk bijvoorbeeld aan potjes, eieren, flesjes en boter. Ook voor pakken frisdrank en geopende zuivelproducten is dit de beste plek.

 

Advertenties

5 gedachtes over “Tips voor de beste koelkast-indeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s