10 Geboden voor de reiskoffer.

TextPicture20170709_0339Heb je een zomervakantie geboekt? En je weet zoal niet goed wat je mee zou moeten nemen. Hier geef ik je al vast 10 tips.

 1. Vertrek vanuit je schoenen.

Je vertrek altijd vanuit je schoenen. Want daar kun je er niet veel van mee nemen. Je  neem één paar voor S’avonds mee en één casual paar voor overdag. Een derde paar schoenen, meestal ook casual, maar soms ook je  sportschoenen, draag je  op het vliegtuig. Per paar schoenen zoek je vier of vijf outfits uit.

2. Pak meer bovenstukken mee dan onderstuk.

Overdag aan het zwembad of aan een strandje heb je meestal je Bikini of zwembroek aan. Om even iets te gaan eten trek je een T-shirt of tof hemd aan op m’n zwembroek. Zo’n Marokkaans hemdje met een ronde kraag en alleen bovenaan knopen: zo neem je er twee à drie mee, die zijn heel licht. T-shirts draag je soms twee keer, je hebt die toch maar vijf minuten aan.

3. Pak meer chic, minder casual.

Pak meer dingen mee voor ‘S avonds dan voor overdag, want overdag doe je toch weinig aan. Steek moeite in je avond – kledij: naast drie à vier shortjes neem je zeker ook twee lage broeken mee. Eigenlijk moet je minder casual kledij meenemen op vakantie. Overdag draag je toch niet veel. ‘S avonds ga je dan weg, en daarvoor heb je meestal te weging.

4. Kies voor kreukvrije materialen.

Let erop dat de stuks die je meeneemt uit materialen zijn die niet te hart kreuken, want je wilt niet de hele tijd staan strijken. Kledingstukken die te hart kreuken, rol je  op en steek je tussen je  schoenen of drapeer je gewoon wat losser over de andere stuks in je koffer.

5. Laat accessoires thuis, behalve je zonnebril.

Accessoires kun je gerust thuislaten, je hebt op vakantie, toch al zo’n zonnegloed, dan heb je minder andere opsmuk nodig. Een of meerdere zonnebrillen zijn wel onmisbaar: je neem er zeker drie mee. Of anders koop je het daar gewoon.

6. Pak je mooiste dingen mee.

Mensen die op vakantie gaan, nemen altijd hun ‘mottigste’ dingen mee en dat vind ik erg. Pak toch je mooie dingen mee. Een jurkje voor ’s avonds, een hemd, … Je moet op vakantie aandoen waarin je thuis ook zou buitenkomen. Niets leukers dan je op kleden nadat je de hele dag in je zwemshort hebt gelegen. En dan met je partner gaan eten en weten dat jullie er keigoed uitzien.

7. Laat zwart thuis.

Je draag heel veel zwart, je vind dat een toffe kleur, maar op vakantie neem je nooit zwart mee.

8. Damens, investeer in een kimono.

Tof en makkelijk is een overgooier, tuniek of zo’n buis -shirt, dat je als rokje of jurkje kunt dragen. Ideaal om snel aan te trekken en makkelijk stijlvol. Ga je iets drinken of eten? Combineer met een goeie hak en je bent cool. Het stuk deze zomer is een kimono.

9. Heren, investeer in een bermuda.

Je investeer er wel wat tijd in om je bermuda zo mooi mogelijk te hebben, zodat je ‘m ook S’ avonds kunt dragen. Combineer dan wel met een hemdje.

10. Slippers horen op het strand.

Flipflops en Havaianas, je draag die ook op vakantie, maar ze horen op het strand. Zelfs aks je een short aandoe: in echte leren schoenen hoef je geen sokken aan te doen. Dus trek je schoenen aan zodra je een stap van het strand zet.

Advertenties

One thought on “10 Geboden voor de reiskoffer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s