Hoe onthaal je het best een puppy?

image57

Zin om een hondje in huis te halen? Hier volgen enkele handige tips om een puppy thuis te verwelkomen.

Een pup in huis halen: hoe doe je dat?

Vooraleer we een puppy adopteren, is het belangrijk om te beseffen dat het kleine hondje ooit volwassen (en groot) zal worden. Bovendien leven honden gemiddeld tussen 7 en 16 jaar, dus is het ook van belang om zeker te zijn van onze keuze. Wat is dan de beste manier om een puppy in huis te onthalen, als het niet is door hem als familielid in te lijven? Uiteraard zal de puppy niet dat schattige snoetje voor altijd behouden. Helaas worden dus ook veel hondjes achtergelaten omdat ze als knuffeldiertjes beschouwd werden. Opgepast voor degenen die dus te snel bezwijken bij het zien van deze schattige diertjes. Een hond is ook een pienter beestje, waarbij de meest intelligente rassen tot wel 250 woorden kunnen verstaan!

Een puppy in huis nemen: de vereisten

We moeten zeker zijn dat onze woning ons toelaat om een hondje te verwelkomen, aleer we ons de vraag stellen hoe we het best een puppy opvoeden. De omgeving rond de woning is ook belangrijk, waarbij parken en andere plekjes die de gemeente ter beschikking stelt een grote rol spelen bij het uitlaten van de hond. Als we in een huis wonen, is een tuin(tje) zeer sterk aanbevolen zodat hij af en toe zijn pootjes de vrije loop kan laten gaan. Regelmatig gaan wandelen verhindert dat het hondje zich verveelt, en dus ook slecht gedrag vertoont. Net als kinderen, hebben ook jonge hondjes ruimte nodig om te spelen, om zich vrij te voelen… en om te slapen!

Een puppy opvoeden: kost dat veel?

Opgelet, want een hondje in huis halen kost geld! Vele pups werden van jongs af reeds achtergelaten omdat de gastfamilie simpelweg niet aan de noden van het hondje kon voldoen. Hoe kunnen we dan een nieuwe puppy in huis halen als we nu al op het einde van elke maand met financiële problemen te kampen hebben… Een puppy in huis halen betekent een gemiddelde jaarlijkse kost die wordt geschat op zo’n 1500 euro. Dat komt dus overeen met maandelijks 125 euro, die we dan gebruiken om voeding, accessoires en verzorgingsartikelen te kopen, maar ook… ter verzorging bij de dierenarts! Vergeet ook niet om af en toe voor een fris luchtje te zorgen!

Advertenties

One thought on “Hoe onthaal je het best een puppy?

  1. Goede tips! Een puppy zou mij echt teveel werk zijn. Bovendien ben ik zelf meer een kattenmens, maar zelfs dan neem ik waarschijnlijk een al iets oudere kat (in ieder geval geen kitten). X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s