The Vampire Diaries seizoen 3.

image2

Ik heb van de week naar DVD ‘s gekeken van The Vampire Diaries seizoen 3. Wat leuk om terug te zien. En ook was het al een tijdje geleden het blijft toch spannend en romantisch vind ik.

– Het verhaal.

Jenna is gestorven bij het ritueel en Alaric, de vriend van Jenna en geschiedenisleraar op school, neemt de zorg van Elena en Jeremy over. Er is alleen wat mis met zijn ring. Zijn ring die hem beschermt tegen bovennatuurlijke dood, begint kuren te vertonen. Alaric heeft niet de controle over zichzelf en doodt mensen in de stad.

Met Elena gaat het ook niet goed. Stefan heeft als ruil voor Damons leven zichzelf aan Klaus overgeleverd. Damon is gebeten door een weerwolf en alleen het bloed van Klaus, een originele vampier, kan weerwolfbeten helen. Klaus dwingt Stefan om mensenbloed te drinken, waarbij bij Stefan weer de “ripper” die hij was in de jaren 20 weer terugkomt. Stefan is daarom niet thuis en Damon zorgt voor Elena. Daarnaast wordt Damon heel goede vrienden met Alaric. Elena wil Stefan blijven opsporen, omdat ze hem niet opgeeft. Damon heeft stiekem hoop dat Elena gaat inzien dat zij hém ook leuk vindt, maar Elena kan Stefan niet loslaten. Stefan vertelt Elena echter dat hij haar niet meer wil zien. Iets wat hij tegen zijn zin in doet. Klaus laat hem zijn verleden weer zien en vertelt Stefan dat zij vroeger vrienden waren. Rebekah, Klaus’ zus en ook een original, was de derde persoon waarmee ze veel omgingen, voordat ze op de vlucht gingen voor Michael (Rebekahs vader en Klaus’ pleegvader). Jeremy, die met doden kan praten, wordt opgespoord, omdat Damon en Stefan willen weten van welke originele vampier ze afstammen (zie hieronder). Damon en Elena gaan hiervoor samen daarnaartoe, vooral ook omdat Stefan wil dat Elena erachter komt wat ze voor Damon voelt. Tijdens deze trip zoenen ze elkaar. Hierna heeft Elena enorm veel spijt en weet ze niet wat ze moet doen.

Klaus kan geen hybrids maken, omdat zijn hybrids zich de eerste keer moeten voeden met het bloed van de dubbelganger, Elena. Dat weet hij eerst nog niet en daarom sterven er veel hybrids.

Eind seizoen 3 is Alaric veranderd in een vampierjager, waarvoor hij zelf ook in een vampier is veranderd door Esther. Esther is de originele heks en de moeder van Klaus en Rebekah. Klaus en Rebekah hebben 3 broers: Elija, Kol en Finn. Esther wilde vroeger dat haar familie nooit iets aangedaan kon worden. Daarom liet ze hen, door middel van duistere magie, veranderen in vampieren. Alleen is dat uit de hand gelopen door alle vampieren die nu rondlopen en daarom wil ze haar fout ongedaan maken. Alaric is voor haar dé vampierjager om haar familie te vermoorden. Alaric heeft als voltooiing van zijn verandering in een vampier Elena’s bloed moeten drinken. Daarom zijn zij aan elkaar gebonden. Dat betekent dat als Elena dood zou gaan, Alaric ook dood zou gaan. Daarom willen Stefan, die van Klaus zijn dwang af is, Damon, Caroline, Tyler, Bonnie en Jeremy niet dat Alaric gedood wordt. Voor de originals zit er niets anders op dan Alaric te vermoorden, want anders zullen zij hun hele leven lang vervolgd worden. Daarom willen Damon, Stefan en Caroline de originals vermoorden, maar ze komen er door puur toeval achter dat als je een original vermoordt, je meteen hun hele bloedlijn (dus iedereen die zij tot vampier gemaakt hebben) vermoordt. Niemand weet van wie Damon en Stefan afstammen en daarom kunnen zij de originals niet vermoorden. Klaus wordt toch gedood door Alaric en Damon belt Elena, die in de auto zit met Matt en hij wil dat ze beslist bij wie ze wil zijn, Stefan of Damon. Elena zegt dat ze voor Stefan kiest, maar voordat dat gebeurt, verzint Rebekah een goede manier om Alaric te vermoorden. Ze vermoordt Elena. Elena sterft doordat Matt met de auto moet uitwijken voor Rebekah en hij belandt met de auto in het water. De brug waarop ze sterft is dezelfde brug waar haar ouders doodgingen. Stefan komt naar die brug en kan maar één persoon redden. Omdat Elena wil dat hij Matt redt, redt hij Matt. Elena sterft, maar omdat Elena vampierbloed in haar lichaam had, komt ze terug als vampier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s