TextPicture20170625_1002Laat ze klimmen in de bomen of hobbelen op een ezel en blaas dan even samen uit in een gezapig trammetje. Wedden dat je deze gezinsuitstapjes nog niet kende?

4x Avontuurlijk

 • 1. Park Chlorophylle: in de boomtoppen.

Bossen à volonté in Wallonië, maar ken je het Park Chlorophylle nabij Durbuy al? Dit recreatiebos laat je de natuur op een verrassende manier ontdekken met een interactief ontdekkingsparcours, loopbrug tot in de boomtoppen, houten attracties….

-Park Chlorophylle.

 • 2. Adventure Parcours: potje paintball?

Paintballen op een originele locatie? Dat kan in en rond het middeleeuwse kasteel van Agimont. Paintball, deathride, een avontuurlijk parcours of een hindernissenbaan: keuze zat!

Paintballen.

 • 3. Domein van Palogne: midden in de natuur.

Wie natuur met actie wil combineren, zit goed in het niet zo bekende Domein van Palogne, op een boogscheut van Durbuy. In dit prachtige natuurdomein kun je kajakken, mountainbiken, een roofvogelshow bijwonen..

Palogne.

 • 4. Blegny- Mine: samen onder de grond!

Een verrassend avontuur is de 60 meter lange afdaling in de fascinerende Blegnymijnsite. Met een liftkooi daal je samen af naar een andere wereld voor twee uur.

– Blegnymine.

2x Op weg

 • 1.Het trammetje van de Aisne: sporen door de Ardennen.

Origineler kan het niet: met een oud trammetje spoor je door de vallei van de Aisne. Onderweg zie je de ongerepte natuur van de Ardennen. Je vertrekt aan de brug van Erezée en rijdt langs het riviertje tot aan Lamorménil.

Trammetje

 • 2. Dinant Evasion: iedereen kan varen.

Een boottochtje met een groep toeristen, het is niet altijd ideaal. Wij hebben een verrassend alternatief ontdekt in Wallonië: in Dinant kun je met je gezin een leuk fluiterbootje besturen. Dit zijn stille bootjes voor maximaal zeven personen, waarvoor je geen vaarbewijs nodig hebt. Je kunt de boot huren voor een uurtje, een halve of een hele dag.

Dinant – Evasion.

4x Dierenplezier

 • 1. Forestia:  een net iets anders zoo.

De zoo van Antwerpen kennen we allemaal, maar heb je al gehoord van Forestia? Dit is een geweldig dierenpark, Avonturenpark en klimmuur in één.

Forestia

 • 2. Asinerie de I’O: leuk, ezeltjes!

In de ezelfokkerij L’ Asinerie de I’O kunnen kinderen zich vermaken tijdens allerlei toffe activiteiten met ezels: tochten, schattenjacht en in de winter zelfs sledetochten.

-Asinerie

 • 3. Randodanes: op een drafje.

Krijgen de kinderen niet genoeg van ezels? En wil je de natuur verkennen, maar hebben zij nooit veel zin om zelf te wandelen? Dan is een ezeltochtje een prima oplossing. Perfect voor hen, zelf mag je er niet op.

 • 4. Ardennen Trait Gourmande: Fondue in de huifkar

Wil je je kroost verrassen op een speciaal tochtje? Ga dan voor een tocht met Ardense trekpaarden, waarbij de huifkar voorzien is van een fondue. Je eet onderweg terwijl je het landschap bewondert. Frisje? Er zijn ook dekentjes voorzien.

– Chariotafodue

Voor tropische dagen

 • Bois des réves: zwemmen in de openlucht.

Zin om te gaan zwemmen, maar zie je een drukker -dan -druk zwemparadijs niet zitten? Het Bois des Réves is niet alleen een prachtig en uitgestreken bos, er zijn ook twee openluchtzwembaden. Ideaal voor wat verfrissing op een tropisch dagje.

-Boisdesreves.

Mysterieus!

 • Le pays des Collines: een beetje griezelen.

In Le Pays des Collines vind je een sprookjesachtig Heuvellandhuis. Voor de kleintjes is er een spannend parcours. Heksen en duivels, de Aziatische draak en de Afrikaanse krokodil voeren hen naar de wereld van de hekserij.

Visitwapi.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Kom we gaan spelen in Wallonië !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s