20160718054004

De zomer is het moment van heerlijke cocktails, vakanties én vervelende muggen. Word jij regelmatig gebeten door een mug, en lijkt het alsof anderen er helemaal geen last van hebben? Misschien komt het wel door een van deze redenen.

  • 1. Je sport veel

Sporten is uiteraard heel gezond. Maar ook muggen zijn dol op sportende mensen. Ze kunnen namelijk geuren waarnemen vanop afstand. “Muggen vangen op hoe iemand ruikt en hoe warm een persoon is.” En van sporten ga je aan het zweten, je lichaamstemperatuur neemt dus toe en de geur van je zweet wordt sterker. Ben jij gebeten?

  • 2. Je hebt gedronken

Mensen die alcohol gedronken hebben voor muggen aantrekkelijker bloed dan mensen die nuchter zijn. Onderzoekers stelden tijdens een studie vast dat 3 blikjes bier kunnen leiden tot 30% meer muggenbeten. Ook hier weer komt dat door de lichaamstemperatuur, die stijgt namelijk als je alcohol drinkt. Je krijgt bovendien ook heel wat calorieën binnen als je drinkt..

  • 3. Je hebt bloedgroep O

Slecht nieuws als je bloedgroep O hebt, want dan ben je vatbaarder voor muggenbeten. Uit een onderzoek van 2004 bleek dat testpersonen met bloedgroep O maar liefst 83% meer muggenbeten hadden dan iemand met een andere bloedgroep. Probeer ze dus zoveel mogelijk uit huis te houden.

  • 4. Je bent groot

Wij zijn jaloers op vrouwen met lange benen, maar hoe groter je bent, hoe meer kans dat je muggen aantrekt. “Waarschijnlijk komt dit door een verhoogde uitstoot van koolstofdioxide.” Uiteraard heb je ook meer huidoppervlak.

  • 5. Je bent zwanger

Ben je zwanger? Dan is de kans dubbel zo groot dat muggen je steken. Dit heeft ook weer te maken met extra zweetproductie, een hogere lichaamstemperatuur en een andere lichaamsgeur

Advertenties

3 gedachtes over “Daarom heb jij meer kans op een muggenbeet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s