Tips voor een herfst vol avontuur… 5x Happy tips.

 

20161024063657

Weet je niet hoe je je kinderen gelukkig kan maken dit najaar? Blijft geen hele herfst binnen, maar laat je kinderen de wereld ontdekken door de mee te nemen op herfstuitstap! Wedden dat ze het geweldig vinden?

1. Ga zelf appels plukken.

Hét niet te missen najaarsuitje is de Appelplukdag. Want niets is zo lekker als  een versgeplukte appel. En zo weten kinderen meteen waar appels vandaan komen. Op Zondag kan je in het fruitbedrijf Fruitsnacks in het Limburgse Wijer de handen uit de mouwen gaan steken en jouw eigen appels oogsten. Je kan er ook je versgeplukte appels laten persen tot appelsap en deelnemen aan een rondleiding met huisgids Jos. Trek jullie laarzen alvast aan voor een trip naar Limburg. Misschien moet je zelfs niet zo ver gaan, want wedden dat er ook in jouw buurt een boomgaard is waar je zelf appels mag gaan plukken?

Appelpluk

2.Herfstpicknick.

Picknicken is niet alleen leuk tijdens de zomer,  je kan ook perfect in het najaar met de picknickmand naar een tof bos of recreatiepark trekken. Kleine hongertjes worden gestild met een heuse herfstpicknick met zelfgemaakte pompoensoep, gezonde huisgemaakte appelcupcake of grappige mandarijntjes met wiebeloogjes. De tafel versier je met mooie herfstbladeren en andere schatten uit het bos.

3.Ga op Herfstwandeling met een eierdoos.

Wil je een gewone herfstwandeling wat spannender maken? Laat je kinderen dan actief op zoek gaan naar blaadjes, bloemen en bosvruchten en bewaar jij herfstschatten in een eierdoos waar je verschillende herfstplaatjes op kleeft. Heb je meerdere kinderen? Geef ze dan elk hun eigen herfsteierdoos en maak er een wedstrijdje van. Wie heeft het eerst zijn herfstschatkist vol?

4.Beleef het najaar van bokrijk.

Trek naar Limburg en maak er kennis met de basistechnieken van een vak. Leer je eigen potje uit klei draaien, een zaadbom maken met bijenwas, een sleutelhanger uit leder ontwerpen, broodjes bakken en nog veel meer! In de smidse verrast het geluidshuis je met de humoristische klank- en lichtinstallatie De Magische Smidse. Hou zeker even halt bij de volledige vernieuwde speelschuur. Tal van oude volkssporten en -spelen zoals.kegelen, krulbollen, bikkelen of traplopen zijn in een eigentijds jasje gestoken en bieden spelplezier voor klein en grot.

Tip!  In Oktober is het Openluchtmuseum open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 u. 

5.Op zoek naar draakje fosfor in Gent.

Wil je Gent eens op een andere manier leren kennen met de kids? Ga dan op zoek naar de bril van Draakje Fosfor. Aan de hand van een digitale wandeling met spelletjes (gratis te downloaden via de app  Ojoo.be), volg je zo goed als helemaal de route van de bestaande historische wandeling door Gent. Deze trip boordevol interessante geschiedenis duurt ongeveer anderhalf uur en loopt langs alle belangrijke bezienswaardigheden in de Gentse binnenstad en het stadscentrum.

 

Advertenties

4 thoughts on “Tips voor een herfst vol avontuur… 5x Happy tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s