TextPicture20170625_1158De zomer is helaas voorbij en dan betekent dat we onze sportkledij vanonder het stof halen. Zeker na al die cocktails, bbq’s en ijsjes is dringend tijd om terug in actie te schieten. Deze zeven apps geven je alvast een duwtje in de rug.

 

1. Strava.

Echte wielerfanaten hebben ongetwijfeld al eens van Strava gehoord. Dankzij deze app fiets je namelijk nooit alleen. Je kan je behaalde tijd uploaden en proberen sneller te rijden dan vrienden en onbekenden.Je route wordt namelijk opgedeeld in stukken en wie een bepaald stuk het snelst kan afleggen, mag zich King (of queen) of the mountain noemen. Behalve deze ludieke competitie, houdt Strava ook heel wat statistieken bij. Je ziet hoe ver je gefietst hebt en hoe je prestaties groeien. Voor Android en UPS, gratis.

2.Runkeeper.

Wie vrienden heeft die hardlopen, dat ongetwijfeld al eens een kaartje van Runkeeper op zijn Facebook-overzicht passeren. De app werkt eigelijk heel simpel: hij houdt je loopprestaties bij op basis van je gps. Achteraf kan je zien welke route je gelopen hebt, en wanneer je hoe hard liep. Alhoewel de naam anders doet vermoeden, kunnen ook fietsers de app gebruiken. Net als bij Strava kan je jouw prestaties met die van je vrienden vergelijken.  Voor Android, IOS EN Windows Phone. Gratis.

3.Moves.

Wie bij de gedachte aan hartlopen al begint te zweten, houdt het beter bij wandelen. Dagelijks een uurtje stappen, levert ook al heel wat op voor je gezondheid. Moves houdt de hele dag je activiteiten bij: van de was ophangen tot naar de koffieautomaat wandelen. Door een combinatie van sensors en gps weet Moves  of je wandelt, loopt, fiets of de auto of de trein neemt. Op een curve kan je na elke dag zien welke afstand je hebt gewandeld. Voor  Android en IOS, gratis

4.Nike training club.

Als er één sportmerk is met een succesvolle sportapp, dan is het Nike. Met Nike Training club heb je een personal trainer in je broekzak. Je kan kiezen uit meer dan honderd oefeningen op verschillende niveaus. Door te sporten, verdien je Fuel-punten. Daarmee kan je leuke extra’s aanschaffen, zoals een trainingssessie die gegeven worden door celebs. Voor Android en IOS, gratis.

5.Musclewiki

Geen app, maar wel een verdomd handige site als je een specifieke probleemzone wil aanpakken. Op MuscleWiki kan je heel nauwkeurig aanduiden welke spieren je precies wil trainen . Daarna krijg je een handig overzicht met allerlei oefeningen en filmpjes. MuscleWiki.org

6.Fitstar.

Apps die je in zeven minuten sporten een killer body beloven, zijn niet aan te raden. Zeker wie van nul begint, gaat beter op zoek naar een alternatief. Zo is er bijvoorbeeld Fitstar: talloze videotrainingen waar je bovendien feedback kan op geven. De oefening wordt naargelang je beoordeling aangepast aan jouw niveau. Fitstar biedt per week twee gratis trainingssessies aan. Voor IOS,voor de uitgebreide versie moet je betalen.

7.Nudge.

Wie meerdere soms gebruikt, kan al die informatie in de app Nudge combineren. Die telt je sportprestaties bij elkaar op en geeft je een Nudge-score. Aan de hand van die score kan je jezelf vergelijken met je vrienden, ook wanneer zij andere soms gebruiken. Nudge werkt onder andere met Moves, Runkeeper en Strava. Voor Android en IOS, gratis.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Je smartphone als coach.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s