Joggen in de winter doe je zo.

20161122082905

Te koud, te vroeg donker of te laat mocht, te glad op de weg, … Er zijn ontelbaar veel redenen om in de winter je loopkleren ver weg te leggen. En toch hoef je echt geen winterstop in te lassen. Wij lijsten op hoe je ook in wintertime kan blijven Jogge.

1. Vind motivatie.

Als je kan kiezen tussen een avondje zetelhangen (of ’s morgens een uurtje langer slapen als je een ochtendlopen ben) en buiten in de kou gaan joggen, is de keuze vaak snel gemaakt. Zoek een manier om jezelf gemotiveerd te krijgen om te sporten. Koop bijvoorbeeld een mooie nieuwe loopoutfit, denk aan de calorieėn die je verbrandt (een dus al het lekkers dat je extra kan eten) of plan nu al om mee te doen aan een loopevent volgend jaar.

2. Kleed je in laagje.

Gaan lopen in de winter vraagt om een aanpassing in je garderobe. Ga voor veel lagen in plaats van 1 dikke trui. Kies voor stoffen die je zweet afvoeren en niet opslorpen  Je kiest best voor een lange, aanspannende broek. Als het echt heel koud wordt, dan zet je best een muts op en draag je handschoenen.

3. Zorg dat je zichtbaar bent.

Gaan lopen in de winterstaat Gaan gelijk aan lopen in het donker. Zorg ervoor dat je een fluorescerend vestje aanhebt en koop een lampje om mee te nemen op je work-out.Vind je heteng om in het donker in een park te lopen? Stippel dan een looproute uit die langs drukke straten loopt.

4. Zoek een loopbuddy.

De beste manier om op ijskoude dagen toch de deur uit te gaan? Ga sporten met een vriendin en spreek een vaste dag in de week af om dat te doen. Wedden dat je minder snel afhaakt?

5. Vergeet niet te stretchen.

In de winter moet je extra veel aandacht aan je warming-up besteden. Loop thuis al wat trappen bijvoorbeeld zodat je lichaam al opgewarmd is. Zachtjes uitlopen na je training en voldoende stretchen is een stap die je oon aeker niet mag vergeten.

Advertenties

One thought on “Joggen in de winter doe je zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s