Kerst zonder stress.

20161211075003Ook altijd zo stress mee de voorbereiding voor kerst. Hier heb je al vast tips om geen stress te hebben.

 • Maak een lijstje met alle taken die je nog moet doen en werk deze een voor een af. Zo ga je gestructureerd te werk en ben je zeker dat je niets vergeet.
 • Beperk het aantal cadeaus. Trek voor elke gast een naam. Zo hoef je maar één cadeau te kopen en kan je er meer tijd in stoppen.
 • Zorg voor een aantal ‘universele’ cadeaus, bijvoorbeeld een goede fles wijn of een paar leuke zeepjes. Zo heb je meteen cadeautje voor een onverwachte gast.
 • Bestel online! Zo hoef je zelf de deur niet uit. Vaak hebben online winkels hele leuke kerstcadeaus en voor een kleine meerprijs pakken ze ze ook in.
 • Stuur je kerstwensen dit jaar elektronisch. Op het web zijn wel honderden leuke spreuken te vinden en je hoeft niet naar het postkantoor te hollen. Win-win situatie, toch? Nog een leuk alternatief is om via de applicatie van bpost een gepersonaliseerde kerstkaart te sturen.
 • Overdrijf niet met je decoratie. Focus je op je kerstboom en koop een mooi pronkstuk voor op je tafel. Meer heb je echt niet nodig om die gezellige kerstsfeer te creëren.
 • Heb je gasten uitgenodigd? Poets dan enkel de keuken en de publieke ruimtes. Privékamers zoals de slaapkamer kunnen gerust wachten tot na de kerstperiode.
 • Koop in plaats van te bakken. Bakkers en supermarkten zijn vaak een hele goede bron voor feestelijke desserts.
 • Ga voor uitgebreide hapjes en een beperkter diner. Presenteer de hapjes in leuke glaasjes en smullen maar! Minder koken + minder afwassen = meer tijd.
 • Plan ook genoeg tijd voor jezelf, een gezellige namiddag met de kinderen of een bezoek aan de kapper.
Advertenties

5 thoughts on “Kerst zonder stress.

 1. Wat zijn jij en Mel vooruitziende vrouwen. Ik moet de kerstboom nog zetten, cadeautjes kopen en het menu bedenken. Het gebeurt dat ik de 24e nog geschenkjes moet kopen… Ieder jaar maak ik weer goede voornemens, en ieder jaar is het weer hetzelfde…

  Liked by 1 persoon

  • Hier kopen we dat meestal heel vroeg aan. Maar ik moet wel eerlijk zeggen, ma
   kun man die koop dat ook maar altijd de dag zelf aan voor ons. Ik denk dat die dat die om gewoon ons zo dagelijk te plagen dat we niet zouden raden wat der in zit. O, dat hij in zo van die periode 😉

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s