20161212071659Oh, wat is ‘ie dit jaar weer prachtig! Nu maar duimen dat je kerstboom er ook nog tiptop bijstaat op kerstavond en nieuwjaarsdag. Gelukkig kun je met deze simpele tips je kerstboom veel langer in shape houden.

Check de kleur tijdens het kopen
Neem de tijd om hem goed te keuren van alle kanten. Een groene boom zonder bruine naalden is gezond en zal langer meegaan.

* Zaag de stam
Zaag de stam opnieuw af, zo’n 2 á 3 centimeter boven de oude zaagsnede. Dit zorgt ervoor dat de stam voldoende vers water kan opnemen.

* Geef de boom de tijd om te wennen
Van onder de 10 graden Celsius buiten naar boven de 19 graden Celsius in je eigen knusse huis. Het is nogal een verschil voor een Nordmann. Laat de boom in een emmer water eerst wennen in een ruimte die ongeveer 17 graden Celsius is.

* Geef de stam een douchebeurt
Was het onderste van de stam met een ¾ kop chloor op 1 liter water. Borstel vervolgens het onderste deel van de stam schoon. Spoel de stam goed na met water. Zo haal je de schimmels en ziektes die mogelijk leven op de stam weg.

*Geef de boom om de paar dagen vers water
Dat houdt de boom gezond. Vergeet ook niet het water te checken. Ongeveer een liter water moet voldoende zijn om de boom te hydrateren.

*Hou de boom weg van hitte
Door kachels, open haarden, fel zonlicht en een loeiende verwarming droogt de boom uit. Hou je groene kanjer zo veel mogelijk weg van dit soort warmtebronnen en als beloning zal je boom stralen tot Driekoningen!

Advertenties

2 gedachtes over “Met deze slimme tips geniet je langer van je kerstboom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s