Hoe kies je een parfum?

20200227_205008_0000Ruik jij ook het bos de houttonen niet meer? Nood aan  een nieuw parfum en geen idee hoe eraan te beginnen? De 5 belangrijkste tips.

1.Probeer een geur niet te analyseren.

‘Mijn belangrijkste tip bij het kiezen van een parfum is om het niet te gaan analyseren. Proberen uitpluizen uit welke elementen een geur bestaat, staat enkel het genot ervan in de weg. Probeer je in plaats daarvan te focussen op het gevoel dat een bepaald parfum bij je oproept. Bij het beluisteren van een pianoconcerto van Mozart onderzoek je toch ook niet hoeveel do’s er in een bepaalde passage zitten?

2.Beperk je niet tot vrouwenparfums of mooie flacons.

‘Hoe je bij het kiezen van een geschikt parfum niet te veel vast aan de verpakking of zelfs het geslacht waarvoor een parfum bedoeld werd. Ik geloof niet in mannen en vrouwenparfums. Zolang de klik met je huid er is je goed.

3.Begin bij het ruiken van parfums altijd met de frisse geuren.

‘Wanneer je een parfum probeert, snuif dan niet in een diepe, langgerekte haal, maar gebruik korte trekjes. Als je diep snuift, krijg je te veel informatie door en ruik je minder goed.

4.Begin bij het ruiken van Parfums altijd met de frisse geuren.

‘Let op de volgorde waarin je parfums ruikt: begin eerst met de frisse geuren, en houd de zware, zwoele geuren voor later. Na een suikerbom is het veel moeilijker om het delicate van een frisse bloemengeur in te schatten’.

5.Wrijf niet wanneer je parfum op je pols verstuift.

‘Wanneer je parfum verstuift op je pols, mag je niet wrijven. Door de wrijvingswarmte gaan sommige ingrediënten sneller verdampen, waardoor je de geurindruk vervalst en geen goedbeeld krijgt.

3 reacties op ‘Hoe kies je een parfum?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s