Stoofpotje van konijn met cider.

20161015032356Vandaag laat ik jullie een van de heerlijkste gerecht voorstellen. Wij  zelf zijn der helemaal verzot op. Behalve zoontje vind het niet zo lekker omdat het met een konijn is.

Wat heb je nodig:

400g  Zilveruitjes , 8 tenen knoflook , 250g babywortelen , 100g gerookt spek in sneetjes, 1 konijn van ongeveer 1,5kg , 2 cl olijfolie, 50cl cider, 15cl kippenbouillon , 2 laurierblaadjes , 3 a 4 takjes tijm , 1 a 2 tl honing

Hoe maak je het klaar:

  • Schil de zilveruitjes, de knoflook en de babywortelen.
  • Snij het spek in reepjes .
  • Verdeel het konijn in twaalf stukken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak de stukken konijn rondom goudbruin.
  • Haal het konijn uit de pan en voeg de groenten en spek toe.
  • Laat enkele minuten stoven en blus met een scheut cider.
  • Laat kort inkoken en giet er de kippenbouillon en de rest van de cider bij.
  • Voeg het konijn weer toe, samen met de laurier en de tijm.
  • Dek de pan af en laat 50 minuten zachtjes stoven.
  • Draai de stukken konijn af en toe om.
  • Roer aan het einde van de kooktijd de honing door het stoofpotje, kruid met peper en zout.
  • Serveer het stoofpotje dampend heet.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s