Zó geniet je langer van je bloemen!

20170115043611Word jij ook altijd zo blij van een vers boeket bloemen op tafel? Wij wel! Om te voorkomen dat ze snel gaan hangen, hebben we een paar tips waardoor je langer van je boeket geniet!

1. Uit de tocht

Tafeltjes, kastjes en planken zijn goede plekken voor een vaas met bloemen. Ook de tafel is een topplek, als die maar niet op de tocht staat. Tocht zorgt ervoor sneller verlies van het vocht, waardoor de bloemen eerder gaan hangen.

2. Niet de warm

Ook een te warme plek, zoals bij de verwarming, is funest voor je boeket bloemen. En al houden bloemen van licht, ook de volle zon is geen goed idee.

3. Schoon water

Bloemen die iedere dag schoon water krijgen, blijven het langst mooi. Let op: niet als de vaas vies is. Maak dus ook altijd de vaas waarin je de bloemen komen te staan grondig schoon.

4. Allergisch voor fruit

Om het even in mensentaal te verwoorden: bloemen zijn allergisch voor fruit. Een schaal met fruit verkort namelijk de levensduur van je boeket bloemen.

5. Snijbloemenvoeding

Van die zakjes snijbloemenvoeding, weet jij ook nooit of je er nou wel of niet iets mee moet doen? Het verlossende antwoord: ze helpen echt! Het houdt het water langer schoon én voedt de bloemen.
Advertenties

3 thoughts on “Zó geniet je langer van je bloemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s