20170115054253Met dat weer zou je rap een verkoudheid raken. Zijn van die dagen dat het super mooi is en dan zijn van die dagen dat je weer een dikke pul moet aan treken omdat het zo koud is. Daar dat allemaal heb ik jammer genoeg aan een verkoudheid geraakt. vandaag laat ik jullie de middeltjes van oma zien. En ik moet zeggen ze werken echt wel!

Ui naast je bed

Een ui naast je bed geeft meteen meer lucht als je een verstopte neus hebt. Open ’s morgens de ramen en de lucht is zo verdwenen uit je slaapkamer.

Pittige voeding

Op zoek naar eenvoudig trucje om een verstopte neus te openen? Eet iets pittigs. Denk aan wasabi, mierikswortel, fenegriek, ui en knoflook.

Zoutoplossing

Heb je naast een verstopte neus ook last van keelpijn? Los een halve theelepel zout op in een glas lauwwarm water en gorgel een halve minuut. De zoutoplossing zorgt dat het vocht uit de geïnfecteerde weefsels van je keel wordt gehaald, wat de pijn verzacht. Daarnaast verdunt de oplossing het slijm en verwijdert-ie allergenen, bacteriën en schimmels uit de keel. Het is misschien vies, maar het werkt wel.

Honing

Wat ook helpt tegen een pijnlijke keel is een drankje van honing en citroensap. Honing heeft namelijk een verzachtende werking op de keel. Drink het voordat je gaat slapen, want honing werkt ook ontspannend en stimuleert een natuurlijke, gezonde nachtrust.

Kiplekker

Kreeg jij vroeger thuis altijd kippensoep als je verkouden was? Het helpt dus echt! Uit onderzoek van een aantal longspecialisten bleek dat bij het koken van kip een stof vrijkomt die ook in acetylcysteïne zit, een geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven bij ademhalingsproblemen.

Keelpijn?

Heb jij bij het slikken het gevoel alsof je keel van schuurpapier is? Los dan twee theelepels zout op in een glas warm water. Gorgel ongeveer vijf seconden. Neem een nieuwe slok en gorgel nog een keer. Herhaal dit om de twee uur. Het is geen lekker smaakje, maar je zult merken dat je keelpijn een stuk minder wordt!

Vitaminebommetje

Goji-bessen, het is misschien niet het eerste fruit waar je aan denkt als je ziek of verkouden bent. En toch: deze besjes, die een stuk kleiner zijn dan een sinaasappel, bevatten vijfhonderd keer meer vitamine C dan dit oranje fruit. Bovendien zitten ze vol mineralen en antioxidanten. Reden genoeg om ze bijvoorbeeld eens door je yoghurt te doen! Je kunt ze onder andere bij De Tuinen kopen.

Doorstomen

De werkzaamheid is nooit bewezen, maar veel mensen ervaren stomen als verlichting bij verkoudheid. Voeg mentholparels toe aan een kom kokend water om je neusslijmvlies te kalmeren. Verse takjes kamfer of kamille werken verzachtend.

Vicks

Smeer wat vicks op je onderkant van je voeten en doe dan kousen aan. Tijdens je slaap zal je niet meer waker worden door een hoestbui.

Menthol

Wat ook effectief werkt tegen een verstopte neus is menthol. Smeer wat zalf op je bovenlip en je kunt weer een paar uurtjes ademen door je neus.

Advertenties

4 gedachtes over “Verkouden? Deze middeltjes van oma werken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s