20170118074209

Ik eet super graag pasta’s, tis toch iets dat ik regelmatig eet. Gelukkig is mijn gezinnetje ook super vrolijk als ik deze pasta klaar maak.

Wat heb je nodig:

500 g  Gehakt rund + varken, 2 Rode paprika’s, 300 g Kerstomaten, 1 Plantje basilicum, 1 Plantje peterselie, 50 g Pecorino, 400 g Glutenvrije penne, 3dl Passata( gezeefde tomaten), Italiaanse kruidenmix, Peper en zout.

Voorbereiding:

  • Laat het gehakt oppervlakkig ontdooien (als het uit de diepvriezer komt).
  • Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
  • Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn.
  • Maak schilfers van de pecorino met een dunschiller.

Hoe maak je het klaar:

  1. Bak het gehakt gaar in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork en kruid met Italiaanse kruidenmix.
  2. Voeg de paprikablokjes, de passata en de kerstomaten toe. Laat 10 min sudderen.
  3. Kook ondertussen de penne in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Meng de penne en de fijngesnipperde kruiden onder de saus.
  5.  Bestrooi met de kaasschilfers op het bord als afwerking.
Advertenties

3 gedachtes over “Penne met paprika en verse kruiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s