Make-upkwasten: ze verdienen een poetsbeurt.

20170205073137Niet het allerleukste klusje misschien, maar wel een belangrijke. Make-upkwasten die regelmatig worden gebruikt, verdienen af en toe een grondige reiniging. 

1. Water en shampoo

Een simpele en goedkope manier om de kwasten schoon te maken is met water en een milde shampoo, bijvoorbeeld voor baby’s. Er bestaan ook speciale shampoos voor het reinigen van kwasten. Vul een bak met water en voeg een scheut shampoo toe. Roer er met de kwasten doorheen. Daarna de kwasten afspoelen met water en laten drogen op een handdoekje. Het drogen duurt ongeveer 10 uur.

Tip: maak de kwasten ‘s avonds schoon, zodat ze de volgende ochtend klaar zijn voor gebruik.

 2. Olijfolie en afwasmiddel

 Ook makkelijk is een combinatie van olijfolie met afwasmiddel (of desinfecterende zeep). Maak op een bordje het mengsel en haal de kwasten er een aantal keer doorheen. Het afwasmiddel ontsmet de kwasten en de olijfolie voedt de haartjes. Spoel de kwasten vervolgens af met water en laat ze, net als hierboven, drogen.

Tip: gebruik geen heet water om de kwasten schoon te maken. Lauwwarm of koud water is beter.

3. Brush cleanser

Er bestaan speciale brush cleansers om de kwasten mee schoon te maken. Deze zijn bedoeld voor een snelle, dagelijkse schoonmaak. De alcohol die erin zit, doodt alle bacteriën. Spray een beetje cleanser op de make-upkwasten en veeg ze droog met een tissue. Direct weer klaar voor gebruik!

Advertenties

5 thoughts on “Make-upkwasten: ze verdienen een poetsbeurt.

  1. Ik wist niet dat olijfolie en afwasmiddel ook een manier was om je kwasten te wassen! Ik gebruik altijd antibacteriele handzeep zodat ook de bacterien uit de kwast gaan. Afwasmiddel werkt wel heel goed voor je beautyblender trouwens, alleen vervaagd de kleur dan wel heel snel.

    Liked by 1 persoon

  2. Gister heb ik ze toevallig allemaal gewassen! Ik gebruik inderdaad ook water en babyshampoo werkt het beste en blijven ze lekker soepel door!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s