20170502064107Een feestzaal of locatie kiezen voor je communie – of lentefeest doe je op basis van verschillende criteria: het aantal genodigden, de stijl of het thema van je feest en de ligging van de zaal. Maar hoe pak je dat concreet aan? 

Voor wie niet compleet onvoorbereid te werk wil gaan, hier een handige to do-lijst:

To Do 1:

Maak een wensenlijstje
 • Schuim niet alle feestzalen af, maar ga gericht te werk en stel eerst een wensenlijstje op.
 • Welke soort feest plan je?
 • Hoeveel personen wil je uitnodigen?
 • Nodig je heel mensen uit, dan moet je meteen naar een zaal met een grote capaciteit.
 • Voor een gezellig feest in beperkte kring kan je eventueel een leuke restaurantje afhuren.
 • Woont je familie niet in de buurt en komen er veel gasten van ver, dan is een groot hotel met feestzaal of een feestzaal met hotels in de buurt een goede oplossing.

To do 2:

Bepaal de stijl
 • Wil je graag een grote receptie in de openlucht, kijk dan uit naar een feestzaal met een mooie tuin of knappe tuinterrassen. Voor of knappe tuinterrassen. Voorzie uiteraard ook in een plan B, mochten de weergoden je niet zo gunstig gezind zijn.
 • Is geld geen issue en is je kind in de ban van ridder- en prinsessen verhalen, dan is een kasteel een gedroomde locatie.
 • Een hoeve die verbouwd is tot feestzaal straalt dan weer landelijke speelsheid uit.
 • Hou je meer van strak en modern, dan opteer je beter voor een eigentijds gebouw.
 • In principe kan je overal een communie- of lentefeest organiseren, maar check of het kan en mag en zorg dat je een vergunning op zak hebt zodat je bijvoorbeeld je eventuele dj niet voortijdig het zwijgen moet opleggen.
 • Hou er ook rekening mee dat bijzondere locaties zonder accomodatie doorgaans vrij duur uitvallen. Je moet immers al een groot budget uittrekken voor tenten, tafel en stoelen, water, elektriciteit en de mobiele keuken.

To Do 3:

Problemen met de tafelschikking?
 • Pakweg twintig jaar geleden was bijvoorbeeld een eretafel op een groot Familiefeest een begrip waar je niet aan tornde. Maar de tijden zijn veranderd. Gescheiden ouders, ruzie in de familie, familieleden die niet meer in leven zijn enzovoort. Het goede nieuws is dat feestzaal uitbaters dat allemaal al wel eens meegemaakt hebben. Heb dus vertrouwen in de feestzaal en luister naar de alternatieven die ze voorstellen.Niet onbelangrijk: laat de feestzaal uitbater of cateraar niet gissen naar jullie familiale toestand en vertel in detail wat voor jullie bespreekbaar is en wat niet. Je wint er niet alleen tijd mee, je zult ook sneller tot een compromis komen waar alle partijen achter staan.

To Do 4

Goed rekenen en inschattten
 • Wanneer zit het budget ‘goed? Alles draaid om het aantal gasten, want dat aantal bepaalt jouw hele budget. Andersom rekenen , dus vertrekken bij een ‘vast’ bedrag, draait meestal uit op snoeien in het aantal gasten. Ons advies: luister naar de raad van de feestzaal eigenaar of cateraar, want zij hebben ervaring bij het inschatten van realistische aantallen.
 • En ook nog dit: wie overweegt om het feest gratis te maken tot een bepaalde uur, moet beseffen dat de gasten zich nadien vooral dat zullen herinneren. En wat is het verschil, een paar honderd euro? Feit is dat jouw gasten achteraf zullen terugblikken op het totaalplaatje, de totaalbeleving: de receptie, de hapjes en drankjes, wat er op het bord lag, de sfeer,… Kortom, de grote dag voor je kleine spruit is er een die nog lang zal nazinderen, dus denk liever na over het aantal genodigden dan te snoeien in het budget.
Advertenties

4 gedachtes over “Zo kies je een feestlocatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s