Feest in huis of Allemaal naar buiten!

20170502064009Wie zijn Communie – of Lentefeest thuis organiseert, houdt alle touwtjes in eigen handen en kan ervoor zorgen dat de perfecte communiedroom werkelijkheid wordt. We zetten je goed op weg, met deze 10 tips!

 1. Maak tijdens het feest een groepsfoto en mail die na afloop door naar de genodigden . Een toffe attentie.
 2. Voorzie een aparte tafel voor de cadeautjes en een leuk mandje om de gekregen centjes in op te bergen. Zo raak je niets kwijt.
 3. Leg bij elk bord iets kleins, zoals een kaasje of een blikken doosje met een kleurrijke tekening van het feestvarken. De sfeer zit er direct in!
 4. Wie een barbecue of een etentje geeft, zit de volgende dag vaak met overschotjes. Als je plastic doosjes voorziet, kun je die restjes na afloop meegeven aan je gasten. Niet genoeg doosjes? Vraag aan de gasten of ze er zelf wat kunnen meebrengen.
 5. Natuurlijk zal je communicant of lentekind niet braaf op zijn of haar stoel blijft zitten. Voorzie dus een extra outfit die vuil mag worden. Let wel op: voor je je zoon of dochter een andere outfit laat aantrekken, neem je best eerst genoeg foto’s met hun feestkledij aan.
 6. Zelf een communie – of lentefeest  organiseren vraagt heel wat werk. Wees niet bang om op de dag van het feest wat help te vragen.  Terwijl jij in de kerk of op school van de plechtigheid geniet, kunnen je vrienden de laatste regelingen treffen.
 7. Schrijf enkele vragen over je communicant of lentekind op een bierviltje of papiertje bijvoorbeeld: ‘Welke tip geef je het feestvarken mee? ‘of ‘Hoe zie je hem/haar over tien jaar?’. Wie wil, vult ze in en stopt ze in een grote doos. Een leuk en grappige aandenken!
 8. Kleef met eetbare lijm smarties of andere snoepjes op een kan. Kinderen vinden zo’n vrolijke limonadekan het einde!
 9. Neem een aantal lintjes met verschillende motieven, kleuren en lengtes. Vorm met ijzerdraad een cirkel en maak de linten eraan vast. Hang die boven de eettafel, zodat de wind ermee kan spelen.
 10. Gebruik doorzichtige zakjes om kleine speeltjes en snoepjes in te verpakken. Knoop de pakjes in de bomen en hang er ook een schaar bij. Zo kunnen de kinderen op het einde van het feest hun eigen souvenir kiezen en zelf het lintje doorknippen. Succes verzekerd!

10 Tips voor een onvergetelijk tuinfeest. Als het weer het toelaat, is een tuinfeest een echte must. voetballen, tikkertje, verstoppertje, waterspelletjes, kortom: uren speelplezier gegarandeerd!

 1. Kies een kleur in verschillende tinten als themakleur van je feest.
 2. Hang lange linten in verschillende nuances van één kleur in de bomen en de tenten. Als je linten duur vindt, kan je ook crêpepapier in repen knippen en die ophangen.
 3. Versier je tent en tuin met kleurrijke lampions (bv. bij Hema of Ava Papierwaren) in diezelfde tinten. Een extra accentkleur kan er wel bij.
 4. Gebruik ook voor je tafeldecoratie de themakleur.
 5. Om niet de hele dag te moeten afwassen, kan je glasmarkers gebruiken.
 6. Stevige papieren servetten kan je opleuken met maskingtape of versieren met een sierstiksels.
 7. Als je feest ’s avonds doorloopt, zorg dan voor voldoende sfeerverlichting in je tuin. Dit kan door kaarsen in lantaarns te zetten of verlichting op zonne- energie te halen (bv. van Ikea) Opgepast met kaarsen als er kinderen zijn!
 8. Als je het ’s avonds gezellig wil houden, zorg dan voor wat extra warmte met een vuurkorf en eventueel wat lichte dekentjes. Dan kan je nog lang nagenieten!
 9. Zet allemaal kleine vaasjes met bloemen op je tafel. Als je niet genoeg vaasjes hebt, kan je glazen potten in verschillende tinten van je themakleuren spuiten en daar je bloemen in schikken.
 10. Als je niet genoeg servies hebt voor het aantal gasten: geen probleem! Mix en match verschillende borden en kommetjes. Plaats niet het ene type servies aan kant en het andere aan de andere kant, maar gebruik alles door elkaar voor een mooi effect.
Advertenties

6 thoughts on “Feest in huis of Allemaal naar buiten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s