20170502064009Met deze nuttige tips 

Uiteraard wil je dat het feest van je kind één groot succes wordt en dat er nog lang over gesproken wordt. Veel hangt af van een doordachte voorbereiding. Met deze vijf tips kom je al een héél eind ver.

Tip 1

Vraag op tijd je klein verlet aan

Bij bepaalde familiale gebeurtenissen heb je recht op klein verlet. Dat betekend dat je één of meerdere dagen afwezig mag zijn zonder je loon te verliezen.Voor de eerste communie en het Lentefeest van je kind kun je er geen beroep op doen.Voor de plechtige communie en het feest van de vrijzinnige jeugd wel. Die verlofdag wordt meestal opgenomen op de dag zelf. Valt het feest op een zon-, feest- of in activeitsdag, dan mag je verlof nemen op de werkdag voor of na de plechtigheid. Heb je stiefkinderen ? Ook dan heb je recht op kleine verlet, op voorwaarde dat je getrouwd bent of wettelijk samenwoont met de moeder of vader van het kind.

Tip 2

Cadeaustress? Geeft een spaarcentje

Het is niet altijd makkelijk om te weten te komen waarmee je het feestvarken een plezier kunt doen. Maar als je iets koopt wat aansluit bij de leefwereld en interesses van het kind, kun je eigenlijk weinig verkeerd doen. Oudere kinderen hebben vaak interesse in iets duurdere dingen zoals een gsm, iPod of spelconsole. In dat geval kun je een envelopje geven met geld, zodat hij of zij er zelf voor kan sparen.

Tip 3

Bepaal het budget

Veel ouders voelen de druk om een steeds groter en duurder feest te geven omdat ze niet willen onderdoen voor anderen. Maar eindelijk is dat helemaal niet nodig. Een klein, gezellig feest met zelfgemaakt uitnodigingen en taart is soms leuker dan een peperduur feest. Het belangrijkste is dat jij, je kinderen en je familie zich goed voelen. Overleg daarom goed op voorhand en samen hoe het feest er voor jullie moet uitzien. Zo kun je beslissen hoe groot je het maakt en hoeveel geld je eraan wil uitgeven.

Tip 4

Ga voor een Themafeest

Themafeestjes vallen altijd in  de smaak bij kinderen, zeker als je werkt rond een thema dat aansluit bij de leefwereld van je kinderen. Films, strippersonages of hobby’s waar je kind gek op is, zijn een goed vertrekpunt. Voor Star Wars-fan kun je bijvoorbeeld Star Wars- poppetjes op de taart zetten en liefhebbers van Jommeke zullen in de wolken zijn met placemats van hun stripheld. Ook algemenere thema’s zoals jungle of circus vallen altijd in de smaak. Vind je het moeilijk om zelf ideeën te verzinnen? Haal dan inspiratie bij creatieve sites (bv. Pinterest), hobbywinkels of creatieve tijdschriften

Tip 5

Vermijd zo veel mogelijk conflicten 

Als ouders gescheiden zijn, is het vaak moeilijk om samen een feest te organiseren. De omstandigheden waarin de scheiding plaatsvond. Spelen een grote rol in de beslissing of je het feest samen of apart viert. Het is goed om op voorhand te praten over hoe je het feest het best organiseert. Vraag aan je kind hoe hij of zij het feest ziet, bespreek waarmee je rekening moet houden en wat de mogelijkheden zijn. Zorg er wel voor dat je beslissingen niet volledig bij je kind legt, want dat i meestal te moeilijk omdat ze niemand willen teleurstellen.

Advertenties

4 gedachtes over “Succes verzekerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s