10 kenmerken van echte vriendschap

20170207114158Iedereen heeft in zijn leven vrienden, met de ene kom je al wat beter overeen dan met de andere maar toch zijn het vrienden. Hier geef ik jullie 10 Kenmerken van echte vriendschap.

1. Leren onszelf aanvaarden

Vaak ben je zelf je grootste criticus. Maar echte vrienden peppen ons op wanneer we down zijn. Ze zijn een natuurlijke boost voor je zelfvertrouwen en slagen erin een beter gevoel over jezelf te geven.

2. Zeggen wanneer we fout zijn

Iedereen maakt fouten. Een echte vriend wijst je hierop wanneer dat het geval is, en niet enkel om zijn gelijk te kunnen halen. Wanneer je wordt gewezen op de negatieve dingen, naast de positieve dingen, dan kun je van echte vriendschap spreken. Bij iemand die je nog niet lang kent of bij een oppervlakkige kennis is die eerlijkheid er vaak niet.

3. Aanwezigheid

Het beste cadeau dat een vriend kan geven is aandacht en een oprecht luisterend oor. Dat betekent dus dat de smartphone in de handtas of broek blijft zitten tijdens jullie gesprekken.

4. Echt luisteren

Wanneer iemand bij een heftig gesprek steeds het onderwerp naar zichzelf blijft trekken, dan is dat geen echte vriend. De mogelijkheid een open en evenwichtige dialoog te houden, vergroot de kans dat een relatie sterker zal zijn

5. Eeuwige steun

In tijden van succes steun bieden, is één ding. Maar echte vriendschap is wanneer je er voor elkaar bent tijdens de pieken maar ook tijdens de dalen.

6. Stress bestrijden

Een echte vriend voelt aan wanneer je stress hebt en helpt je bij het maken van betere beslissingen. Ook al heb je geen raad nodig, zijn of haar aanwezigheid alleen al kan je kalmeren.

7. Ook moeilijk nieuws melden

Wanneer een vriend bedrogen wordt, maar niets in de gaten heeft, is het erg moeilijk om dat nieuws te melden. Een echte vriend doet dit, ook al wil die persoon op dat moment het niet horen. Eerlijkheid is niet altijd makkelijk, maar wel belangrijk.

8. Prioriteiten

Huwelijk, carrière, kinderen… Hoe ouder je wordt, hoe drukker je leven is. Maar echte vrienden maken tijd voor elkaar.

9. Vergevingsgezind

Iedereen maakt wel eens een beoordelingsfout op vlak van relaties, maar echte vriendschappen zijn hier tegen bestand. Bij conflicten praten echte vrienden rechtstreeks met elkaar in plaats van te roddelen en de irritaties te laten ontsporen.

10. Betere mensen

Echte vrienden maken dat je een betere versie van jezelf wil zijn. Je vertrouwt deze persoon niet enkel alles toe, maar die persoon is ook een rolmodel voor jou.

Advertenties

3 thoughts on “10 kenmerken van echte vriendschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s