Zo fake je een opgeruimd huis.

 

capture7-9-2017_62607_PMSchoonmaken en opruimen is leuk, zolang je daarnaast niets anders op de planning hebt staan. Soms is de kans op onaangekondigd bezoek best groot. Hoe krijg je in een handomdraai je huis op orde? Door net te doen alsof. En zó doe je dat!

Geurkaars

Steek snel een geurkaars aan. Tegen de tijd dat de deurbel gaat, ruikt het huis heerlijk fris.

De was

Pak een wasmand, loop door het huis en gooi alles in de mand wat je uit het zicht wilt hebben. Verstop  de wasmand vervolgens in de garage, een rommelkast of boven op zolder.

Toilet

Bleek is het antwoord. Gooi een scheut bleek in de toilet en maak de bril schoon. Klaar is Kees.

Woonkamer

 Neem een vochtig geel doekje en swipe over de oppervlaktes in de woonkamer, voor een blinkende (en stofvrije) woonkamer. Klop ook nog even de kussens op en leg de afstandsbedieningen op een rijtje.

Keuken

Haal de vaatwasser leeg en laad ’m razendsnel opnieuw in met afwas die op het aanrecht of elders in huis staat. Neem de oppervlaktes, waaronder het aanrecht, af met schoonmaakspray voor een opgeruimde en schone indruk.

Badkamer

Ook hier haal je een doekje over de wasbak en maak je de spiegel schoon. Hang de handdoek(en) recht, hang een nieuwe wc-rol op en leg een zeepje neer.

Familie

Zet je kids ook aan het werk door ze in vliegende vaart spullen op te laten ruimen. Hier kun je ook een spelletje van maken. Bijvoorbeeld: wie het snelst zijn rommel opruimt, hoeft ’s avonds niet de tafel af te ruimen. En dat geldt natuurlijk ook voor je partner. Samen krijg je meer gedaan.

Advertenties

One thought on “Zo fake je een opgeruimd huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s