Fearless vliegen…

TextPicture20170625_1002Doe jij het al in je broek bij’t idee dat je een vliegtuig in moet? Geen paniek! Met deze tips rock jij die vliegreis.

Tip 1. In een keer.

Vind je het opstijgen en landen supereng? Begrijpelijk, het is ook heftig.. Bespaar jezelf een panic attack en boek een directe vlucht. Scheelt weer zweethandjes!

Tip 2. Deel je angst.

Ga naar je huisarts en vertel dat je vliegangst hebt. Vaak kan-ie iets kalmerende voorschrijven voor tijdens de vlucht. Laat ook de Flight crew weten dat je ’t eng vindt. Dan kunnen ze je in de gaten houden.

Tip 3. Adem in, adem uit.

Denk aan dat heerlijke strand waar je straks ligt te chillen en laat je zorgen los. Zet je voeten stevig op de grond zodat je geaard bent. Adem diep in en adem langzaam uit en concentreer je op een bepaald punt of doe je ogen dicht, Whatever works fot you.

Tip 4. No Starbucks.

Vermijd drankjes met veel cafeïne, zoals koffie of cola. Van cafeïne wordt je hyper, en dat terwijl je juist rustig wilt worden. Dus helaas, geen Starbucks selfie vlak voor vertrek voor jou.

Tip 5. Zoek afleiding.

Pak cgi’s Beach boek erbij, luister naar een muziekje, of klets met je knappe buurman… Zoek afleiding. Zo vliegt (see what we did there 😉 ) de vliegreis voorbij.

Tip 6. Go With the flow.

Turbulentie? Geen paniek! Turbulentie is een heel normaal fenomeen, eigenlijk net alsof je met een bus over een hobbelige weg rijdt. Sluit dus je ogen en doe net alsof je in lijn 12 richting school zit. Alleen stap jij straks uit bij de beste vakantiebestemming ever.

Advertenties

One thought on “Fearless vliegen…

  1. Nee dankjewel geen vliegreizen voor mij ook niet met deze tips, ik ben en blijf veel te bang om neer te storten.. en dan zegt iedereen wel ja maar vliegen is heel veilig en de kans op een autoongeluk is veel groter dan dat er wat met het vliegtuig gebeurd.. ja heel leuk allemaal haha, maar de kans dat ik een autoongeluk overleeg is groter dan mijn overlevingskansen als ik met een vliegtuig neerstort, dus… laat mij maar mooi met beide beentjes op de grond =D

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s