Body survival guide

TextPicture20170709_0339Yay vakantie…! Maar wat doe je als down under ineens de rode zee openbreekt of helemaal lek geprikt wordt door mister mug? CG! is je life saver. 

1.  Schip Ahoy!

Ga je er een dagje op uit met een boot of staat er een cruise op de planning?Hartstikke leuk, maar iets minder chill als je merkt dat je ineens heel misselijk wordt… Je bent zeeziek.

Doen:

Je word zeeziek doordat de bewegingen op de boot niet overeenkomen met wat je ziet. Kijk daarom naar het bewegende water of de golven, zodat je hersens oppikken dat je daadwerkelijk beweegt. Zorg dat je op het deel van de boot zit waar de schommelingen het minste te voelen zijn. Vaak is dit midden op het dek. Helpt dit niet? Bij de apotheek zijn speciale middeltjes verkrijgbaar tegen zee- en reisziekte.

2. Ouch, verbrand.

In slaap vallen tijdens het zonnen en vervolgens wakker worden met een knalrood velletje… Please, don’t touch me!

Doen:

Verkoel je huid met lauw water en smeer je vervolgens dik in met aftersun. Kun je ’s avond niet in slaap komen? Maak dan een paar theedoeken nat met koud water en leg deze op de verbrande plekken.

3. Gonna make you sweat.

Met 40+ graden is het logisch dat je zweetkraan wagenwijd open staat. Maar wat doe je tegen die natte oksels en kleffe sandalen?

Doen:

Chill out! Bij zulke temperaturen moet je vooral lekker op je handdoeken blijven liggen. Blijf voldoende water drinken, want hoe meer je zweet, hoe sneller je uitdroogt. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zweet niet gaat stinken, dus neem wat vaker een frisse douche als het zo warm is.

4. Vandaag is rood.

Wil je net de pool queen gaan uithangen in je splinternieuwe bikini, word je ongesteld. Why?!

Doen:

Sla een dozijn tampons in. Ga je niet zwemmen? Plak voor de zekerheid een kleine inlegkruisje in je zwarte bikinibroekje (voor het geval je doorlekt!). Sla die wildwaterbaan vandaag maar even over en blijf veilig op de rand van het zwembad zitten met je beentjes in het water. Buikpijn? Een paracetamolletje doet wonderen!

5. Klittenbos.

Zeewater, chloor en zon maken je lokken droger dan droog. Hoe blijft je haar mooi?

Doen:

Heb je gezwommen? Spoel je haar dan zo snel mogelijk schoon met kraanwater. Neem altijd een leave-in conditioner en borstel mee naar het strand om je haar goed te verzogen  voor extra damage control kun je een keer per week een herstellend haarmasker gebruiken.

6. Glibber de glibber.

Lekker he,, even uitwaaien aan de waterkant? Totdat je vol met je voeten in slijmerige kwal gaat staan…

Doen:

Spoel je voet af met zeewater en verwijder eventueel achtergebleven stukjes tentakel met een pincet. Denk vervolgens een watje in de azijn en druk dit ongeveer 20min. tegen de gestoken plek. Als je last krijgt van jeuk, kun je ’s avonds wat jeukstillende zalf voor insectenbeten op de plek smeren.

7. Scheerbultjes.

Doordat je je in de zomer vaker scheert dan normaal, raakt je huid snel geïrriteerd: rode, jeukende bultjes all over the place help!

Doen:

Scheer altijd met de haargroei richting meer met een scherp mesje en gebruik een dot scheerschuim of conditioner om de haartjes wat zachter te maken. Krijg je toch last van rode bultjes? Los een aspirientje op in een laagje warm water en dep dit mengsel met watje op de geïrriteerde huid. De ontstekingen verdwijn in no time.

8. Voedselvergiftiging.

Hmm, die Griekse schotel is niet zo goed gevallen en komt er met een turbo tempo net hart weer uit.

Doen:

Let goed op met wat je eet en drink.  Drink geen water uit de kraan in een andere land en let op met vlees, melk en rauwe groente. Is het kwaad al geschied? Just Let it go, duik je bed in en zorg dat je genoeg blijft drinken. Met een voedselvergiftiging ligt uitdrogen op de loer. Voel je je na twee dagen nog niet beter? Ga dan meteen naar de dokter.

9. zzzzzz.

Daar is-ie weer!  Dat kleine vliegende, zoemende, stekende rotbeest die jou de hele zomer lek prikt. Heb jij mister mug al de oorlog verklaard?

Doen:

Koop zes liter ant-muggen-pray, brand’s avonds een citronella-kaars, plug een anti-muggenstekker in je stopcontact en slaap onder een klamboe. Krijgt-ie je toch te plakken? Kill Him!

10. Zonnesteek.

Ben je misselijk duizelig en heb je last van hooftpijn na een lange stranddag? Grote kans dat je een zonnesteek hebt opgelopen.

Doen:

Zodra je last krijgt van deze klachten moet je onmiddellijk uit de zon en heel veel water drinken. Ook je hooft deppen met een natte doek helpt. Neem niet een te koude douchen maar een lauwe douche. Krijg je koorts of raak je een beetje verward? Schakel dan meteen professionele help in.

Advertenties

2 thoughts on “Body survival guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s