Hoe kies je jouw getuige uit?

capture8-12-2017_91040_PMHet blijft voor veel mensen toch wel een echte eer om getuige te zijn op iemands huwelijk. Broers, zussen en beste vrienden dingen graag mee naar dat speciale plekje in de suite. Maar hoe beslis je nu wie de beste (wo)man for the job is? Ik helpen je graag een stapje verder.

Maak het niet te moeilijk

Schrap die ingewikkelde rekensommetjes en ellenlange pro- en conlijstjes. Een getuige kies je nu eenmaal beter op gevoel. Denk er gewoon even over na: wie kan je echt niet missen op je huwelijk? Is het een goede vriendin, een familielid, beide? Wie moét je gewoon hebben om je te steunen op jouw grote dag? Bingo.

Familie is een veilige uitweg

Zijn er verschillende vriendinnen die je nauw aan het hart liggen en ben je bang om onvrede te zaaien? Dan is een familielid altijd een veilige uitweg. Niemand kan het je kwalijk nemen als je je eigen zus of broer eruit kiest om hun handtekening te zetten op je huwelijksdag.

Kies meerdere mensen…of juist niemand

Trouw je voor de wet? Dat lost al heel wat problemen voor je op. Sinds 2010 kan je namelijk kiezen of je trouwt zonder getuigen (maar daar zien we de lol niet echt van in), of met één, twee, drie tot maar liefst vier getuigen in totaal. Lijkt je dat iets? Dan kan je dat aangeven tijdens het indienen van de huwelijksaangifte.

Heb je echt een hele grote groep vrienden die een speciaal plekje op je trouwdag verdienen? Doe het dan op zijn Amerikaans en vraag hen om (volwassen) bruidsmeisjes en bruidsjonkers te zijn. Je kan hen allen een speciaal taakje geven en jullie outfits coördineren. Het staat enorm mooi op foto’s en zo heb je echt wondermooie herinneringen aan de mensen die jou het dierbaarst zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s