Zo tover je een zolder om tot een hippe werkplek.

capture7-9-2017_62607_PM

De zolder wordt bij de meeste mensen hooguit gebruikt om dozen met kleren, oude meubels of rommel op te bergen. Onterecht: de ruimte onder dak is de perfecte plaats om bijvoorbeeld een bureau in te richten. Watch and learn!

Tegenwoordig werken mensen steeds vaker thuis. Dat heeft veel voordelen, maar toch is het niet altijd evident om een goede werkplek te creëren. De oplossing? Een make-over van je zolder! “Wie zijn zolder wil omtoveren tot een bureau, denkt daar beter goed over na”, “Naast ordelijk, moet je werkruimte ook gezellig zijn. Aangezien je er heel wat uren en dagen doorbrengt, is een aangename werkplek dus een absolute must.” Maar hoe creëer je nu precies zo’n bureau waar chaos geen plaats heeft? Met deze tips kan je alvast aan de slag!

1.  Zorg voor opbergruimte

Mappen, documenten, kranten, boeken, printer, computer,…. Al je werkmateriaal stapelt zich al snel op en verandert je bureau in een ware puinhoop. Rommel mag dan misschien de creativiteit stimuleren, belangrijke beslissingen neem je toch beter achter een goed opgeruimde bureau. Voorzie zeker voldoende kasten en lades”. Reken ook zeker minimum 30cm tussen de verschillende planken, zodat je je mappen en documenten makkelijk kan ordenen. Zo vermijd je dat je bureau een grote rommelboel wordt.”

2. Maak het jezelf gemakkelijk

Als er een plek is die snel rommelig wordt, dan is het de bureaulade wel. Balpennen, paperclips, post-its,…Vaak ligt alles door elkaar. Tip, gebruik lades met vakverdelingen. Zo blijven je bureaubenodigdheden netjes opgeruimd en overzichtelijk”.

3. Laat het licht binnen 

Licht is ontzettend belangrijk als je een nieuwe ruimte inricht. Een belangrijke tip is alvast om het bureau in het midden van de kamer te zetten. “Zo creëer je niet alleen meer opbergruimte, maar je maakt ook gebruik van het natuurlijk licht dat door het raam naar binnen valt.” Daarnaast zorgt de ingebouwde leverlichting voor comfort en schoonheid. “Door de decoratieve verlichting in de open wandkast, zet je je interieurspulletjes en boeken op een simpele manier in de kijker.”

4. Schep sfeer

Zorg voor kleine, kleurrijke toetsen die de ruime wat extra cachet geven. “Hier is er gekozen voor kleine gelakte deurtjes in het geel”, geeft als voorbeeld. Dat zorgt voor wat vrolijkheid en het gaat ook perfect samen met de andere gekozen afwerkingen van de kast en de vloer..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s