Waarom is de sauna goed voor je?

 

capture10-1-2017_81302_PMDe meest ideale plek om op te laden? De sauna! Je bent er niet alleen even uit, het is ook nog eens heel goed voor lichaam & geest. Daarom vijf reden om vandaag nog een dagje sauna te plannen.

1. Tegen pijn

Heb je veel last van gewrichtspijn of spierpijn? Dan is de sauna erg goed. Niet alleen vermindert het de pijn, je spieren worden door de warmte ook soepeler. Ook wondjes herstellen sneller, waardoor ze minder lang pijn doen.

2. Goed voor immuunsysteem

Ben je snel ziek of verkouden, ook dan is een bezoek aan de sauna een aanrader. Door de hitte maakt je lichaam namelijk meer witte bloedcellen aan waardoor je beschermd wordt tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

3. Rustgevend

Hoewel het lichaam tijdens een saunadag best hard werkt, is het toch ook rustgevend voor lichaam en geest. Het bloed wordt namelijk van veel zuurstof voorzien en de snellere doorbloeding heeft goede invloed op alle organen, waaronder de hersenen. Je voelt je hierdoor geestelijk fit en vol energie.

4. Gezonde en schone huid

Door de sauna worden je bloedvaten wijder en flexibeler waardoor er meer bloed naar de huid wordt vervoerd. Hierdoor herstelt de huid sneller van wondjes. Ook gaan je poriën open staan, waardoor je huid van binnen grondig wordt schoongemaakt.

5. Gezellig

 Natuurlijk kun je prima alleen naar de sauna gaan, maar gezelliger is natuurlijk om met een vriendin, (schoon)zus of je dochter te gaan. Een fijn en relaxed moment om weer even bij te kletsen en ondertussen op te laden

Advertenties

2 gedachten over “Waarom is de sauna goed voor je?

  1. mijn broer heeft een sauna in een heuse chalet in zijn tuin. Wij mogen er altijd heen, maar wij zijn er welgeteld al 1 (!) keer naartoe geweest… 😉
    Zouden we dus meer moeten doen

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s