5 natuurlijke manieren om je haar lichter te maken.

 

capture7-9-2017_23027_PMIs je haar al genoeg beschadigd door al die chemische producten? Ga dan de natuurlijke weg op en highlight je haar met middeltjes die je hoogstwaarschijnlijk in je keuken hebt staan. Volg onze stappen en krijg prachtig zonnig haar zonder al te veel moeite. Klinkt geweldig, niet?

Citroen

Citroen kennen we al langer als natuurlijke highlighter. Toch gebruiken veel mensen dit middeltje verkeerd.

Zo gebruik je het: Mix 60 ml citroensap met 180 ml water. Giet het mengsel in een sprayfles. Spuit het goedje op je haar maar hou er rekening mee dat je hoofd niet doordrenkt geraakt. Laat het mengsel 2 uur op je haar en spendeer minstens 30 minuten van die tijd in de zon. Zie wel dat je geen citroensap op je huid hebt gekregen want zo heb je kans op blaren. Gebruik een conditioner op je haar voor en na het gebruik van citroen want je haar geraakt snel uitgedroogd.

Olijfolie

Olijfolie is niet enkel een geweldige conditioner, je kan er je haar ook lichter mee maken.

Zo gebruik je het: Kam een ruime hoeveelheid olijfolie door je haar. Ga nadien in de zon zitten of wandelen voor ongeveer een uurtje. Was de olie er nadien uit en laat je haar natuurlijk drogen. Resultaat: een natuurlijk hightlighting, en geweldig zacht haar. Herhaal de behandeling zo’n 3 maal per week tot je de juiste kleur te pakken hebt.

Kamille thee

Dit middeltje is vooral handig voor brunettes. Zij verkrijgen natuurlijk gouden highlights door het brouwsel te gebruiken.

Zo gebruik je het: Was je haar op een normale manier en spoel het nadien uit met een pot afgekoelde kamille thee. Laat het brouwsel in je haar en zet je gedurende een half uur tot een uur in de zon. Herhaal het ritueel om de dag tot je haar mooie gouden highlights heeft.

Honing

Hoewel de gedachte van honing in je haar de smeren je waarschijnlijk niet onmiddellijk aanspreekt, kan je er toch echt je haar mee highlighten.

Zo gebruik je het:  Breng de honing aan op nat haar en laat het gedurende 2 uur zitten terwijl je geniet van de zon. Spoel nadien tweemaal uit met lauw water en laat het natuurlijk drogen. Een andere manier is om een mengsel te maken van 1 deel water, 1 deel honing en 1 deel citroen. Meng het goed en giet het goedje in een spuitbus. Bespuit je haar elke keer je in de zon komt en laat het ongeveer een uurtje zitten. Binnen een mum van tijd heb je prachtig zonnig haar.

Bier

Ja bier! Met licht bier zoals corona kan je ook natuurlijke highlights verkrijgen. Het is dan misschien iets duurder dan de voorgaande alternatieven maar het werkt wel sneller.

Zo gebruik je het: Haal jezelf een sixpack corona of ander zonnig bier in huis en giet 4 flesjes in een badje. Laat je haar in het goedje drenken en begeef jezelf naar buiten met de overige 2 flesjes (santé!). Blijf ongeveer anderhalf uur in de zon zitten en spoel nadien je haar uit met koud water. Nadien kan je het best ook spoelen met een conditioner voor extra zacht haar. Herhaal 2 keer per week tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Advertenties

2 gedachten over “5 natuurlijke manieren om je haar lichter te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s