Vol-au-vent.

 

capture10-15-2017_101010_PM

Vandaag laat ik jullie mijn gerecht zien wat ik vandaag heb gemaakt voor mijn twee mannen. Mijn zoontje kon al niet meer wachten tot het eten tijd was.

  • 1prei, 1selderrijstengel, 1wortel, 1ui, 1 kippenbouillon, tijm en laurier. Zorg der voor dat alles goed gespoeld is.
  • Doe de prei, selderij, wortel, ui, tijm en laurier in het water met de kippenbouillon en laat het geheel opkoken.
  • Voeg de soepkip toe en laat het vervolgens pruttelen tot de kip gaar is. Afhankelijk van de kip is dat 90 tot 120 minuten.
  • Rol onder tussen de gehaktballetjes allemaal even grot.
  • Wentel ze in de bloem.
  • Kook ze ongeveer 10minuten in wat kookvocht van de kip. De bloem zorgt voor een korstje waardoor de balletjes niet uiteen zullen vallen.
  • Je haalt dan de balletjes der uit. En je doe het dan in een kommetjes voor strakjes.
  • Als de kip gaar is, haal je ze uit de bouillon. Haal het kippenvlees van de botten.
  • Laat de boter smelten voor je roer.
  • Roer de bloem lang genoeg met de boter om een bloemensmaak te vermijden.
  • Zet je kookpan van het vuur en voeg geleidelijk de melk aan toe.
  • En het gezeefde kookvocht van de kip.
  • Pers er naar smaak wat citroensap in.
  • Nu mag op de pan opnieuw op het vuur en voeg je de kip de rauwe champignons en de balletjes. Roer niet te veel meer in de saus, anders valt de kip uiteen in draden.
  • Voeg der als laats fijne geknipte peterselie aan toe.
  • Hoppe lukt het jullie ook voor dat heerlijke vol-au-vent te maken.

 

Advertenties

5 thoughts on “Vol-au-vent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s