Relax 4 x ontspannen in bad.

capture7-9-2017_23027_PMZin om even helemaal tot rust te komen? Laat dat bad dan maar vollopen. Met deze vier baddertips kun je ultiem ontspannen.

1. De ideale badtemperatuur

Veel mensen houden van een heet bad, maar hoe warmer het water, hoe meer je huid uitdroogt. Te warm water zorgt ook voor een te grote belasting van je hart en bloedsomloop. De ideale badtemperatuur ligt tussen de 36ºC en 38ºC.

2. Kamille

Kamillebloemetjes in het badwater ruiken niet alleen heerlijk, ze hebben ook een rustgevende werking. Je kunt de bloemen direct in het badwater strooien, maar je kunt ze ook van tevoren overgieten met gekookt water, twee uur laten intrekken en dan zeven, om het kamillewater vervolgens in bad te gieten.

3. Ideale duur van je baddertijd

Het duurt even voordat je lichaam de warmte van het water en de werkzame stoffen van het badproduct heeft opgenomen, dus minimaal vijf minuten badderen werkt het beste. Ga ook niet te lang in bad (maximaal twintig minuten) zo voorkom je dat je huid uitdroogt.

4. Kruiden

Goudsbloem maakt je huid zacht, kamille kalmeert en verveine (een fijne, aromatische plant) laat je huid ontspannen. Met deze kruiden en badzout kun je je eigen ‘badtoevoeging’ maken. Ze zijn onder andere te koop bij Dille & Kamille.

Dollz bad dollz plaatjes

2 reacties op ‘Relax 4 x ontspannen in bad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s