Daarom slaap je beter niet met nat haar

 

capture7-9-2017_23027_PMVlak voor het slapen je haar drogen? Een vervelende taak, maar je doet het beter wel. Het is een hele karwei om je haar terug op punt te krijgen na een nachtje woelen en draaien. Voor je in bed kruipt nog even je haar drogen, bespaart je heel wat kopzorgen in de ochtend. 

POREUS HAAR

‘s Avonds nog snel de douche in zodat je ‘s morgens een half uurtje langer kunt snoozen. Een aardig staaltje timemanagement, al doe je het beter niet. Je beschadigt er namelijk je haar mee. Door het vocht zwelt de haarschacht van je lokken op, en wordt je haar extra kwetsbaar. Zo wordt bijvoorbeeld ook om die reden afgeraden om je haar te kammen als het nat is. Tijdens het draaien en keren buigt het haar zich in allerlei vreemde vormen, en gaat je haar ook in een vreemde vorm drogen. Zo ontstaan er sneller klitten, wat dan weer tot een aanvaring met de borstel leidt.

GESPLETEN HAARPUNTEN

Tijdens een seizoenswissel is je haar een pak gevoeliger en kan het uitvallen. Niets om je zorgen over te maken, maar je haren kunnen sneller afbreken en uitvallen als je slaapt met natte lokken. Voeg daar nog eens het stylen en föhnen ‘s morgens aan toe, en je haar schreeuwt al snel om een pauze en wat extra verzorging.

VERPLICHT VERDAMPEN

Al-tijd te vermijden: het maken van een dotje of strakke vlecht terwijl je haar nat is. Je haren worden afgebroken door het haarelastiekje, wat kan leiden tot haaruitval. Daarnaast kan het vocht niet naar behoren verdampen doordat je haardos te strak ingebonden is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s