Twilight Jubileum editie.

 

capture11-19-2017_53809_PMIk was heel erg benieuwd hoe de boek ging zijn van Twilight en ik moet der bij zeggen het is gewoon geweldig. Het is gewoon anders geschreven nu en ietsjes aan verbeterd.

Ik vind het ook super geweldig dat je aan de andere kant ook een deel hebt van Twilight Leven en dood . Het verhaal komt wat overeen met het eerste boek. Nu is iedereen   veranderd  van geslacht. En is ook maar eendelig van het verhaal. Ik raad het jullie aan want eenmaal je aan het lezen ben, wil je gewoon niet stoppen met lezen.

 

Samenvatting

Vier de tiende verjaardag van Twilight! Deze speciale jubileumeditie bevat naast het oorspronkelijke boek van Stephenie Meyer een verrassende, herschreven versie van Twilight: Leven en dood. Deze prachtig vormgegeven jubileumeditie is een ‘omkeerboek’ van ruim zevenhonderd pagina’s, gebonden met stofomslag. Lezers zullen vanuit een nieuw perspectief opnieuw geraakt worden door het iconische liefdesverhaal van Bella en Edward. Twilight heeft miljoenen lezers betoverd sinds verschijning in 2005 en het verleidelijke en spannende verhaal is een moderne klassieker geworden binnen de huidige Young Adult-literatuur en liet lezers verlangen naar meer. In de diverse uitvoeringen was het boek een #1 New York Times bestseller en een #1 USA Today Bestseller. Het boek werd geselecteerd als NPR Best Ever Teen Novel, New York Times Editor’s Choice en een van de TIME Magazines Best 100 Young Adult Books of All Time. De Twilight Saga, die naast Twilight bestaat uit Nieuwe maan, Eclips, Morgenrood, Het korte tweede leven van Bree Tanner en Twilight Saga – het officiële geïllustreerde boek, heeft wereldwijd meer dan 155 miljoen exemplaren verkocht.

Recensie(s)

Nieuwe, luxe uitgave van het in 2006 verschenen eerste deel van de serie ‘Twilight’. Het is het verhaal van Bella en Edward. Deze twee zijn verliefd en gelukkig, ware het niet dat Edward een (goedaardige) vampier is. Dit is niet het ‘klassieke’ vampierverhaal aangezien de schrijfster de traditionele vampieringrediënten als doodskisten, knoflook en kruisbeelden achterwege heeft gelaten. Edward (en zijn vampierfamilie) leeft gewoon overdag en drinkt uitsluitend dierenbloed. Bijzonder aan deze uitgave is dat zij bestaat uit het originele boek, maar ook een herschreven versie, waarin de rollen zijn omgedraaid. Het meisje, Edyth Cullen, is hier de vampier en de jongen, Beau Swan, de menselijke figuur. De twee verhalen zijn letterlijk hetzelfde buiten de rollenwisseling, maar het slot wijkt af. De schrijfster vond dit een uitdaging. Voor lezers misschien een overbodige toevoeging.

Advertenties

2 gedachten over “Twilight Jubileum editie.

  1. Twilight heb ik vroeger ook wel gelezen en het eerste deel vond ik prachtig, maar daarna werden de boeken naar mijn idee steeds meer een herhaling van hetzelfde. Ik ben benieuwd of de rollenverwisseling nog een interessant plot heeft.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s